Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
dierendag

Witlof-appelsalade met bosbessendressing

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal de bosbessen fijn in de vijzel. Doe in een kom en meng er de mosterd en het citroensap doorheen. Voeg al kloppend de walnotenolie toe en breng de dressing op smaak met zout en peper.

  2. Verhit de boter en bak er de walnoten en de pijnboompitten goudbruin in. Laat de walnoten en de pijnboompitten afkoelen op keukenpapier en breng op smaak met zout.

  3. Was de appels, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Verwijder de stronk van het wit-en roodlof en pel de blaadjes los. Snijd de appel in dunne partjes. Verdeel de appel en de lofsoorten over borden. Druppel er de dressing overheen en garneer met de walnoten en pijnboompitten.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)