Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
dierendag

Witlof-appelsalade met bosbessendressing

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Witlof is vrij bitter van zichzelf, maar dat mag de pret niet drukken. Daarom combineert deze groente heerlijk met bijvoorbeeld zoet fruit. Met appel en een dressing van bosbessen maak je dan ook menigeen blij!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Witlof is vrij bitter van zichzelf, maar dat mag de pret niet drukken. Daarom combineert deze groente heerlijk met bijvoorbeeld zoet fruit. Met appel en een dressing van bosbessen maak je dan ook menigeen blij!

Bereiding

  1. Maal de bosbessen fijn in de vijzel. Doe in een kom en meng er de mosterd en het citroensap doorheen. Voeg al kloppend de walnotenolie toe en breng de dressing op smaak met zout en peper.

  2. Verhit de boter en bak er de walnoten en de pijnboompitten goudbruin in. Laat de walnoten en de pijnboompitten afkoelen op keukenpapier en breng op smaak met zout.

  3. Was de appels, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Verwijder de stronk van het wit-en roodlof en pel de blaadjes los. Snijd de appel in dunne partjes. Verdeel de appel en de lofsoorten over borden. Druppel er de dressing overheen en garneer met de walnoten en pijnboompitten.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)