Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 170 °C.
  2. Vet een taart- of springvorm in van 22 centimeter doorsnee, knip een stuk bakpapier op maat en leg dat op de bodem. Vet alles in met het klontje boter, vooral dik op de bodem. Bestrooi de bodem met de 2 eetlepels suiker en verdeel de ontpitte kersen erover in een enkele laag.
  3. Mix de boter met de suiker licht en luchtig in een kom. Meng het amandelmeel, bakpoeder en het zout erdoor tot een egaal mengsel. Klop in een tweede kom de eieren met de yoghurt glad en meng het door het amandelbeslag. Breng op smaak met een drup amandelextract.
  4. Schep het beslag op de kersen in de vorm en smeer de bovenkant glad met de achterkant van een natgemaakte lepel. Zet de taartvorm op een bakplaat tegen eventueel lekken en bak de taart in ongeveer 1 uur mooi gaar.
  5. Laat 5 minuten rusten, laat een puntig mesje tussen taartvorm en taart glijden om hem los te maken en keer de taart dan uit op een groot bord.
  6. Serveer nog warm met een bolletje vanille-ijs of dikke -yoghurt.

OPMAAKTIP:

De taart blijft goed afgedekt wel een week goed. Heel lekker ook als wentelteef: week dikke punten in losgeklopt ei met een scheutje melk of room, suiker – en een scheutje rum! – en bak ze in boter op middelhoog vuur goudbruin. Serveer met poedersuiker.

Jaarrond

Uit het boek:

Jaarrond
€32,99