Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
recepten voor taart kersentaart

7x bakken met kersen

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Het seizoen voor verse kersen start in juli, hoog tijd om hier wat heerlijke baksels mee te maken. Wij zochten onze favoriete recepten om te bakken met kersen bij elkaar.

Bakken met kersen

Zeker als ze in het seizoen zijn bakken we maar al te graag met kersen. Van een heerlijke cakerol tot aan de mooiste taarten, welk recept ga jij als eerste maken?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Ons favoriete bakrecept met kersen:

kleine kersenclafoutis

Kleine kersenclafoutis

Deze kersenclafoutis hoef je lekker niet te delen, elke clafoutis is de perfecte portie voor één persoon. Wil je na het bakken toch delen? We maken er zes, zodat je ze ook uit kunt delen aan je vrienden, buren, moeder, opa of wie je ook maar blij wilt maken.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1 vanillestokje
120 ml melk
120 ml slagroom
500 g kersen
4 eieren
175 g suiker
1 el bloem
boter om in te vetten
1-2 el kirsch
poedersuiker om te bestuiven

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Breng de melk, de slagroom en het vanillemerg in een pan aan de kook en laat ca. 2 minuten op laag vuur koken. Neem van het vuur en laat even afkoelen.

  2. Was de kersen, verwijder de steeltjes en ontpit ze eventueel. Kluts de eieren met de suiker en een snufje zout. Zeef de bloem eroverheen en spatel hem erdoorheen. Vet 6 ovenschaaltjes of taartvormpjes in met een beetje boter en verdeel de kersen over de bodem.

  3. Meng het nog warme roommengsel en de kirsch door het eimengsel en schenk het beslag over de kersen. Bak de clafoutis ca. 45 minuten in de oven. Neem de clafoutis uit de oven, bestuif hem met poedersuiker en serveer hem direct.

Foto’s: foodies

Nog meer bakken met kersen:

Cover voor

Chocoladekwarktaartje

Deze chique chocoladetaart gaan we bakken met kersen! Hiervoor houden we graag wat ruimte vrij. Het is een caloriebommetje, serveer ‘m bijvoorbeeld als toetje na een lichte maaltijd. Chocolade en kersen; dat blijft wat ons betreft een goed huwelijk!

Naar het recept
Kersen-pistacherol

Kersen-pistacherol

Bakken met kersen én pistache is een geweldig idee. In deze rol komen je favoriete ingrediënten samen. Kersen, meringue en pistache. Een romige rol vol heerlijke ingrediënten. Ga jij dit weekend aan de slag met dit heerlijke baksel? Schroom niet om een stukje te bewaren voor ons!

Naar het recept
Omgekeerde kersen-amandeltaart

Omgekeerde kersen-amandeltaart

Dit heerlijke recept van Yvette van Boven is misschien wel één van onze favorieten als het aankomt op bakken met kersen. Probeer maar eens uit!

Naar het recept
recepten voor taart kersentaart

Kersentaart

Zin om te bakken? Dan is dit recept voor kersentaart niet alleen leuk om te maken, het eindresultaat is ook nog eens onweerstaanbaar lekker!

Naar het recept
vegan cheesecake van jutri

Vegan cheesecake met kersen

Zin in cheesecake, maar eet je vegan? Dan stellen wij je niet teleur! Onze Foodies friendJutri maakte dit heerlijke exemplaar. Vegan bakken met kersen! Je maakt de taart onder andere met dadelpasta. Wedden dat je het verschil met een gewone cheesecake nauwelijks proeft? Het resultaat is om je vingers bij af te likken.v

Naar het recept
kersentaart

Luxe kersentaart

Deze showstopper doet het goed op iedere verjaardag en als afsluiter van een gezellig diner. Al heb je natuurlijk helemaal geen speciale reden nodig om deze taart met kersen te bakken.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!