Advertentie
Het seizoen voor verse kersen start in juli, hoog tijd om hier wat heerlijke baksels mee te maken. Wij zochten onze favoriete recepten om te bakken met kersen bij elkaar.
Bakken met kersen
Zeker als ze in het seizoen zijn bakken we maar al te graag met kersen. Van een heerlijke cakerol tot aan de mooiste taarten, welk recept ga jij als eerste maken?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ons favoriete bakrecept met kersen:
Kleine kersenclafoutis
Deze kersenclafoutis hoef je lekker niet te delen, elke clafoutis is de perfecte portie voor één persoon. Wil je na het bakken toch delen? We maken er zes, zodat je ze ook uit kunt delen aan je vrienden, buren, moeder, opa of wie je ook maar blij wilt maken.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Breng de melk, de slagroom en het vanillemerg in een pan aan de kook en laat ca. 2 minuten op laag vuur koken. Neem van het vuur en laat even afkoelen.
Was de kersen, verwijder de steeltjes en ontpit ze eventueel. Kluts de eieren met de suiker en een snufje zout. Zeef de bloem eroverheen en spatel hem erdoorheen. Vet 6 ovenschaaltjes of taartvormpjes in met een beetje boter en verdeel de kersen over de bodem.
Meng het nog warme roommengsel en de kirsch door het eimengsel en schenk het beslag over de kersen. Bak de clafoutis ca. 45 minuten in de oven. Neem de clafoutis uit de oven, bestuif hem met poedersuiker en serveer hem direct.
Foto’s: foodies
Nog meer bakken met kersen:
Chocoladekwarktaartje
Deze chique chocoladetaart gaan we bakken met kersen! Hiervoor houden we graag wat ruimte vrij. Het is een caloriebommetje, serveer ‘m bijvoorbeeld als toetje na een lichte maaltijd. Chocolade en kersen; dat blijft wat ons betreft een goed huwelijk!
Kersen-pistacherol
Bakken met kersen én pistache is een geweldig idee. In deze rol komen je favoriete ingrediënten samen. Kersen, meringue en pistache. Een romige rol vol heerlijke ingrediënten. Ga jij dit weekend aan de slag met dit heerlijke baksel? Schroom niet om een stukje te bewaren voor ons!
Omgekeerde kersen-amandeltaart
Dit heerlijke recept van Yvette van Boven is misschien wel één van onze favorieten als het aankomt op bakken met kersen. Probeer maar eens uit!
Kersentaart
Zin om te bakken? Dan is dit recept voor kersentaart niet alleen leuk om te maken, het eindresultaat is ook nog eens onweerstaanbaar lekker!
Vegan cheesecake met kersen
Zin in cheesecake, maar eet je vegan? Dan stellen wij je niet teleur! Onze Foodies friendJutri maakte dit heerlijke exemplaar. Vegan bakken met kersen! Je maakt de taart onder andere met dadelpasta. Wedden dat je het verschil met een gewone cheesecake nauwelijks proeft? Het resultaat is om je vingers bij af te likken.v
Luxe kersentaart
Deze showstopper doet het goed op iedere verjaardag en als afsluiter van een gezellig diner. Al heb je natuurlijk helemaal geen speciale reden nodig om deze taart met kersen te bakken.
Onze tips
3-gangendiner voor thuis: inspiratie en recepten
Taco, tortilla, tostada, burrito en meer: wat is het verschil?
Dit zijn dé gerechten voor een Amerikaanse Thanksgiving
Dit is waarom je vroeg moet beginnen met het bakken van je Christmas cake
Kerstdesserts: de lekkerste nagerechten voor de feestdagen
Hoofdgerecht kerst: van vlees tot vis en vegetarisch
Kerstmenu: 11x inspiratie en ideeën voor een heerlijk kerstdiner
Kerstontbijt: heerlijke recepten voor een feestelijk start
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.