Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
recepten voor taart kersentaart

5x bakken met kersen

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Het seizoen voor verse kersen start in juli, hoog tijd om hier wat baksels mee te maken. Wij zochten onze 5 favoriete recepten met kersen bij elkaar. Welke weekendbaksels maak jij? Deel ze op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

1. Kersen-pistacherol

Bakken met kersen én pistache is een geweldig idee. In deze rol komen je favoriete ingrediënten samen. Kersen, meringue en pistache. Een romige rol vol heerlijke ingrediënten. Ga jij dit weekend aan de slag met dit heerlijke baksel? Schroom niet om een stukje te bewaren voor ons!

Kersen-pistacherol

2. Vegan cheesecake met kersen

Zin in cheesecake, maar eet je vegan? Dan stellen wij je niet teleur! Onze Foodies friendJutri maakte dit heerlijke exemplaar. Vegan bakken met kersen! Je maakt de taart onder andere met dadelpasta. Wedden dat je het verschil met een gewone cheesecake nauwelijks proeft? Het resultaat is om je vingers bij af te likken.

vegan cheesecake van jutri

3. Bakken met kersen: kleine kersenclafoutis

Deze kersenclafoutis hoef je lekker niet te delen. Elke clafoutis is de perfecte portie voor één persoon. Wil je na het bakken toch delen? We maken er zes, zodat je ze ook uit kunt delen aan je vrienden, buren, moeder, opa of wie je ook maar blij wilt maken. Bakken met kersen in het klein!

kleine kersenclafoutis

4. Chocoladekwarktaartje met kersen

Deze chique chocoladetaart gaan we bakken met kersen! Hiervoor houden we graag wat ruimte vrij. Het is een caloriebommetje, serveer ‘m bijvoorbeeld als toetje na een lichte maaltijd. Chocolade en kersen; dat blijft wat ons betreft een goed huwelijk!

5. Kersentaart

Doet het goed op iedere verjaardag en als afsluiter van een gezellig diner. Al heb je natuurlijk helemaal geen speciale reden nodig om deze taart met kersen te bakken. Deze taart bak je ook nog eens met alle gemak, je maakt namelijk gebruik van vers taartdeeg. Hierdoor hoef je het deeg alleen maar uit te rollen!

kersentaart

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!