Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Kersen-pistacherol

Kersen-pistacherol

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Splits voor de crème het vanillestokje en schraap er het merg uit. Verwarm de melk met het vanillemerg en laat ca. 10 minuten trekken. Kluts de eidooiers met 100 g suiker en klop er 25 g bloem doorheen. Schenk de warme melk al roerend geleidelijk bij het dooiermengsel. Roer het geheel glad en schenk het terug in de pan. Breng al roerend op laag vuur aan de kook en laat ca. ½ minuut koken. Neem van het vuur en laat afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. 2. Maal 100 g pistachenoten met 180 g bloem zeer fijn. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Splits 6 eieren. Klop de eidooiers met 150 g suiker romig. Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend geleidelijk 50 g suiker toe.

  3. 3. Spatel de helft van het eiwitschuim voorzichtig door het eidooiermengsel. Spatel het overige eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Zeef het pistache-bloemmengsel en een snufje zout eroverheen en spatel het voorzichtig door het eimengsel, tot er een glad beslag ontstaat.

  4. 4. Strijk het beslag glad uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het biscuit in ca. 10 minuten goudbruin in de oven. Spreid een schone theedoek uit en bestuif hem met bloem. Neem het biscuit uit de oven en stort hem op de theedoek. Verwijder het bakpapier en laat ca. 5 minuten afkoelen. Rol het biscuit met behulp van de theedoek op en laat opgerold verder afkoelen.

  5. 5. Laat de kersen uitlekken en halveer ze. Klop 250 g boter met 100 g suiker romig. Klop geleidelijk de afgekoelde crème erdoorheen. Rol de biscuit af en bestrijk hem met ca. 1⁄3 van de botercrème. Verdeel de kersen over de crème. Rol de biscuit weer op en leg hem voorzichtig op een schaal. Bestrijk de rol met de overgebleven botercrème.

  6. 6. Hak 100 g pistachenoten grof. Rasp de chocolade grof. Bestrooi de rol met de chocolade en de grof gehakte pistachenoten. Laat de rol ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)