Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Couscoussalade met feta en verse kruiden

Couscoussalade met feta en verse kruiden

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Deze couscoussalade met feta is ideaal voor een snelle lunch of als bijgerecht.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Deze couscoussalade met feta is ideaal voor een snelle lunch of als bijgerecht.

Bereiding

  1. Snijd de abrikozen in kleine blokjes. Meng de couscous met de abrikozen, wat zout en 2 el olijfolie in een ondiepe ovenschaal. Wrijf de olijfolie goed door de couscous zodat alle korrels bedekt zijn. Voeg een paar el water toe en meng goed door. Laat ca. 10 minuten staan.

  2. Stoom de couscous in ca. 10 minuten half gaar in de stoomoven. Neem uit de oven en roer goed los met een vork of garde. Laat ca. 5 minuten afkoelen. Herhaal het stomen nog een keer.

  3. Stort de couscous op een serveerschaal en maak los met een vork of garde. Breng op smaak met de olijfolie, het citroensap, zout en peper. Meng de helft van de peterselie en de munt erdoorheen. Verdeel de feta, de tomaat, de rode ui en de rest van de kruiden eroverheen. Serveer als bijgerecht of met knapperig platbrood als hoofdgerecht.

Per portie: 560 kcal | 78 g koolhydraten | 17 g eiwit | 20 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (15 stemmen)