Advertentie
Boerenkool masseren? Jazeker! Na het lezen van dit artikel eet je de bladgroente niet meer zonder ‘m te masseren. Say what?! Lees snel verder, wij leggen je uit waarom je deze bladgroente onder handen wilt nemen.
Boerenkool als superfood
Voordat we je uitleggen waarom je verse boerenkool wilt gaan masseren, vertellen we je eerst meer over deze superfood. De bekende Hollandse bladgroente is namelijk hartstikke gezond. Boerenkool heeft tal van gezondheidsvoordelen en zit vol goede voedingsstoffen. Zo bevat boerenkool een hoog ijzergehalte, veel calcium (meer dan melk!), veel krachtige antioxidanten en een grote hoeveelheid vitamines K, A & C.
Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Boerenkool masseren
Dat er met de bladgroente veel meer mogelijk is dan alleen stamppot boerenkool maken, wisten we al lang. Je kan bijvoorbeeld ook super lekkere salades met deze bladgroente maken zoals de (ontbijt)salade Los Angeles. Maar wist je ook al dat boerenkool het allerlekkerst is als je ‘m masseert? Dit komt de textuur en smaak van de groene groente ten goede.
De bladeren van de boerenkool hebben van zichtzelf een grove en ietwat harde textuur door de vele vezels die de groente bevat. Door de boerenkool te masseren, worden deze vezels gebroken. Door het masseren krijgt de boerenkool een zachtere textuur en betere smaak. Dit proef je niet alleen, maar kan je ook zien aan de bladeren. De kleur van de kool is na het masseren donkerder.
(Ontbijt)salade Los Angeles
Steffi: “Ik probeer nog steeds een trend te maken van breakfast salads. Niks beters dan de dag te starten met allerlei goede, lekkere ingrediënten. Ik heb deze salade The Los Angeles Salad genoemd, omdat ze alles bevat waar de healthfreaks van Californië verzot op zijn. Laat je niet misleiden door de term, deze salade smaakt ook heerlijk bij de lunch of bijvoorbeeld als bijgerecht bij een stoofpotje.
De masseer-techniek
De makkelijkste manier om boerenkool te masseren is simpelweg met je handen. Doe hiervoor de stukken boerenkool in een kom, voeg hier een scheutje olie, citroensap en een snufje zout aan toe en begin met het kneden van de kool. Voor het beste resultaat masseer je de boerenkool een paar minuten. Geen zin in handwerk? Met een mixer kan het ook.
Na het masseren van de boerenkool kan je er een lekkere salade of boerenkoolstamppot mee maken. Bereid de de groente verder zoals je gewend bent, bijvoorbeeld in deze recepten met boerenkool.
Onze tips
Boerenkoolstamppot: ouderwets lekkere recepten en tips
5x winterse soep om je aan te verwarmen
Deze 5 ingrediënten zijn goed voor je weerstand
Zelf maken: gezonde boerenkoolchips
Hollandse kost: 10x de lekkerste stamppot recepten
Mosterd ín de maaltijd: 4x recepten met mosterd
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Gnocchi koken: zo doe je dat
Zalm op de huid bakken: zo doe je dat
Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.