Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Boerenkoolstamppot met uitgebakken spekjes en piccalilly

Boerenkoolstamppot met uitgebakken spekjes en piccalilly van Samuel Levie

In samenwerking met de Nederlandse Aardappel Organisatie
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Speciaal voor de start van het stamppotseizoen heeft Samuel Levie (o.a. schrijver van het boek "Zo Gepiept") een aantal stamppotrecepten op papier gezet. Wij mochten zijn recept voor boerenkoolstamppot delen. Een simpel, snel én ontzettend lekker recept!

Bereiding

  1. Schil de aardappels, doe deze in een ruime pan en voeg water toe tot de aardappels net onder staan. Leg de boerenkool er bovenop. Breng aan de kook met een deksel op de pan en kook 20 minuten.

  2. Doe een klont boter in een pan en bak de blokjes spek uit. Laat de spekjes uitharden op een stuk keukenpapier. Bewaar het vrijgekomen vet en zet apart. Hak de spekjes grof zodat het kruimels worden.

  3. Als de aardappels gaar zijn giet je het resterende water af. Doe nu het vet van de spekjes bij de aardappels en boerenkool en stamp. Breng de stamppot op smaak met zout en peper, en voeg de spekjes toe.

  4. Roer de piccalilly los en doe in een bakje. Serveer de stamppot met een flinke dot piccalilly erop!

Receptuur: Samuel Levie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)