
Chiazaad, gojibessen en bijenpollen worden vaak bestempeld als superfoods. Maar als er iets is wat dit label verdient, is het wel boerenkool. De bladgroente heeft tal van gezondheidsvoordelen en zit vol goede voedingsstoffen. Zin gekregen in deze lekkere bladgroente? Probeer onze favoriete recepten met boerenkool eens!
Lees verder na de advertentie
Recepten met boerenkool
In de winter is deze kool volop te vinden in de supermarkt en bij de groenteboer. Het is dan ook één van onze favoriete groenten om mee te koken, ontzettend lekker én gezond. Weet jij al hoe je het beste boerenkool kunt koken en bereiden?
Dan kun je zelf aan de slag met onze boerenkool recepten! Tijd om een lijstje te maken met verschillende recepten met boerenkool. Welke ga jij als eerste maken?
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Pasta met mosterd, boerenkool en worst
It’s pasta time! We gaan voor een lekkere, winterse versie met mosterd, boerenkool en ook worst. Dit is niet voor niets één van onze favoriete recepten met boerenkool. Snel, lekker én gezond!

Boerenkoolstamppot met uitgebakken spekjes en piccalilly van Samuel Levie
Speciaal voor de start van het stamppotseizoen heeft Samuel Levie (o.a. schrijver van het boek “Zo Gepiept”) een aantal stamppotrecepten op papier gezet. Wij mochten zijn recept voor boerenkoolstamppot delen.

Boerenkoolgnocchi met balsamicotomaatjes
Donna Hay maakte voor haar kookboek ‘Everyday Fresh’ heerlijke gerechten, waaronder een aantal recepten met boerenkool. Wij zijn fan van deze fantastische gnocchi! We waarschuwen je alvast, na het maken van dit recept ben jij waarschijnlijk ook fan.

Gevulde pompoen met roomsaus en boerenkool
Op zoek naar de perfecte, vegetarische vervanger voor een klassieke rollade? Probeer dan deze versie met pompoen eens. Je snijdt ‘m aan tafel in plakken en serveert de pompoen met een heerlijke saus. Als dit niet een feestelijkste recept is, weten wij het ook niet meer.

Afrikaanse stoofschotel met zoete aardappel en pindakaas
We gaan lekker stoven en maken deze Afrikaanse stoofschotel met zoete aardappel en pindakaas, die ook nog eens vegan is. Wat zeg je? Pindakaas in een stoofschotel? Jazeker! Dit is ultiem genieten, al helemaal in de winter.

Boerenkool met rozijnen en pijnboompitten
In twintig minuten een heerlijk gerecht op tafel? Maak dan eens deze boerenkool met rozijnen. Ideaal als frisse salade of ook als smakelijk bijgerecht.

Boerenkoolstamppot met kipballen
Voor de duurste stamppot ter wereld maakten Samuel Levie en Timo de Beurs een rookworst met kreeft en kip. Een soort boudin blanc. Maar als je nou zelf thuis aan de slag wil gaan en dat met een gewoon budget wil doen, maak dan deze variant: lekkere boerenkoolstamppot met kipballen.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Ons favoriete boerenkool recept:

Pasta met mosterd, boerenkool en worst
It’s pasta time! We gaan voor een lekkere, winterse versie met mosterd, boerenkool en ook worst. Dit is niet voor niets één van onze favoriete recepten met boerenkool. Snel, lekker én gezond!
Ingrediënten
Bereiding
Doe de boerenkool in een kom en schenk er kokend water overheen. Laat tot gebruik staan. Bereid de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 tl olijfolie in een koekenpan en bak er het worstvlees in. Druk grote stukjes worst met een spatel wat kleiner. Bak tot de worst gaar, bruin en knapperig is.
Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten verder. Voeg de chilivlokken en de mosterd toe en roer door.
Giet de boerenkool af en voeg hem toe aan de worst. Voeg de bouillon toe en kook ca. 1 minuut. Roer de slagroom erdoorheen en breng net aan de kook.
Giet de pasta af en bewaar een klein kopje kookwater. Voeg de pasta en de parmezaan toe aan het worstmengsel. Roer door en roer eventueel het kookwater erdoorheen om een smeuïge saus te maken. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foodstyling: Sal Henley Foto’s: Mike English Styling: Davina Perkins
Onze tips

Bootje varen op Koningsdag? Neem deze hapjes mee!

Eten verkopen op de vrijmarkt? Dit werkt altijd

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer

11x oranje snacks om van te smullen

Airfryer recepten: makkelijk en lekker

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.