Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Boerenkoolstamppot met uitgebakken spekjes en piccalilly

Boerenkool recept: 7x onze favorieten

Advertentie

Chiazaad, gojibessen en bijenpollen worden vaak bestempeld als superfoods. Maar als er iets is wat dit label verdient, is het wel boerenkool. De bladgroente heeft tal van gezondheidsvoordelen en zit vol goede voedingsstoffen. Zin gekregen in deze lekkere bladgroente? Probeer onze favoriete recepten met boerenkool eens!

Recepten boerenkool

In de winter is deze kool volop te vinden in de supermarkt en bij de groenteboer. Het is dan ook één van onze favoriete groenten om mee te koken, ontzettend lekker én gezond. Weet jij al hoe je het beste boerenkool kunt koken en bereiden?

Dan kun je zelf aan de slag met onze boerenkool recepten! Tijd om een lijstje te maken met verschillende recepten met boerenkool. Welke ga jij als eerste maken?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Pasta met mosterd, boerenkool en worst

Pasta met mosterd, boerenkool en worst

It’s pasta time! We gaan voor een lekkere, winterse versie met mosterd, boerenkool en ook worst. Dit is niet voor niets één van onze favoriete recepten met boerenkool. Snel, lekker én gezond!

Naar het recept
Boerenkoolstamppot met uitgebakken spekjes en piccalilly

Boerenkoolstamppot met uitgebakken spekjes en piccalilly van Samuel Levie

Speciaal voor de start van het stamppotseizoen heeft Samuel Levie (o.a. schrijver van het boek “Zo Gepiept”) een aantal stamppotrecepten op papier gezet. Wij mochten zijn recept voor boerenkoolstamppot delen.

Naar het recept
boerenkoolgnocchi donna hay

Boerenkoolgnocchi met balsamicotomaatjes

Donna Hay maakte voor haar kookboek ‘Everyday Fresh’ heerlijke gerechten, waaronder een aantal recepten met boerenkool. Wij zijn fan van deze fantastische gnocchi! We waarschuwen je alvast, na het maken van dit recept ben jij waarschijnlijk ook fan.

Naar het recept
Gevulde pompoen met roomsaus en boerenkool

Gevulde pompoen met roomsaus en boerenkool

Op zoek naar de perfecte, vegetarische vervanger voor een klassieke rollade? Probeer dan deze versie met pompoen eens. Je snijdt ‘m aan tafel in plakken en serveert de pompoen met een heerlijke saus. Als dit niet een feestelijkste recept is, weten wij het ook niet meer.

Naar het recept
pindakaas

Afrikaanse stoofschotel met zoete aardappel en pindakaas

We gaan lekker stoven en maken deze Afrikaanse stoofschotel met zoete aardappel en pindakaas, die ook nog eens vegan is. Wat zeg je? Pindakaas in een stoofschotel? Jazeker! Dit is ultiem genieten, al helemaal in de winter.

Naar het recept
Boerenkool met rozijnen en pijnboompitten

Boerenkool met rozijnen en pijnboompitten

In twintig minuten een heerlijk gerecht op tafel? Maak dan eens deze boerenkool met rozijnen. Ideaal als frisse salade of ook als smakelijk bijgerecht.

Naar het recept
Boerenkoolstamppot met kipballen

Boerenkoolstamppot met kipballen

Voor de duurste stamppot ter wereld maakten Samuel Levie en Timo de Beurs een rookworst met kreeft en kip. Een soort boudin blanc. Maar als je nou zelf thuis aan de slag wil gaan en dat met een gewoon budget wil doen, maak dan deze variant: lekkere boerenkoolstamppot met kipballen.

Naar het recept

Ons favoriete boerenkool recept:

redactiefavoriet
Pasta met mosterd, boerenkool en worst

Pasta met mosterd, boerenkool en worst

It’s pasta time! We gaan voor een lekkere, winterse versie met mosterd, boerenkool en ook worst. Dit is niet voor niets één van onze favoriete recepten met boerenkool. Snel, lekker én gezond!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

100 g boerenkool – nerven verwijderd en de bladeren gehakt
175 g rigatoni
olijfolie
4 kruidige varkensworstjes – vel verwijderd en het vlees in stukjes
2 teentjes knoflook – gesnipperd
chilivlokken
1 el dijonmosterd
100 ml kippenbouillon
75 ml slagroom
30 g parmezaan – fijn geraspt

Bereiding

  1. Doe de boerenkool in een kom en schenk er kokend water overheen. Laat tot gebruik staan.

  2. Bereid de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Verhit 2 tl olijfolie in een koekenpan en bak er het worstvlees in. Druk grote stukjes worst met een spatel wat kleiner. Bak tot de worst gaar, bruin en knapperig is. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten verder. Voeg de chilivlokken en de mosterd toe en roer door.

  4. Giet de boerenkool af en voeg hem toe aan de worst. Voeg de bouillon toe en kook ca. 1 minuut. Roer de slagroom erdoorheen en breng net aan de kook.

  5. Giet de pasta af en bewaar een klein kopje kookwater. Voeg de pasta en de parmezaan toe aan het worstmengsel. Roer door en roer eventueel het kookwater erdoorheen om een smeuïge saus te maken. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foodstyling: Sal Henley Foto’s: Mike English Styling: Davina Perkins

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!