Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Kurkumaeieren met boerenkoolsalade

Kurkuma-eieren met boerenkoolsalade

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Behalve het mooie kleurtje voegt kurkuma ook heel veel smaak toe aan je gerechten. In dit recept staat dit kleurige specerij in de spotlights.

Bereiding

  1. Klop in een kleine kom de tahin, 1 el citroensap, de honing, 1 el olijfolie, de harissa en 40 ml heet water door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en houd apart.

  2. Klop in een grote kom de rest van het citroensap, de citroenschil en de knoflook door elkaar. Schenk er al kloppend 1 el olijfolie bij tot een dressing. Voeg de boerenkool toe en wentel hem met je handen door de dressing. Kneed ca. 2 minuten door, zodat de blaadjes wat zachter worden. Voeg de kikkererwten, de paprika, de peterselie en wat zout en peper toe en schep om.

  3. Sprenkel de rest van de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma en de chilivlokken toe, roer even door elkaar en laat ca. 30 seconden bakken tot de aroma’s vrijkomen. Breek voorzichtig de eieren in de pan als de kurkumaolie sist en probeer de eieren gescheiden van elkaar te houden. Bak 2-3 minuten en schep daarbij af en toe voorzichtig de kurkumaolie op de eiwitten, tot de dooiers zacht zijn en de witte krokant. Neem de pan van het vuur.

  4. Verdeel de boerenkoolsalade over twee kommen, leg de eieren erop, besprenkel met de tahinsaus en bestrooi met peterselie.

Per portie: 641 kcal | 32 g koolhydraten | 25 g eiwit | 43 g vet

Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Ella Miller Styling: Max Robinson Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)