Kurkuma-eieren met boerenkoolsalade
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Klop in een kleine kom de tahin, 1 el citroensap, de honing, 1 el olijfolie, de harissa en 40 ml heet water door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en houd apart.
Klop in een grote kom de rest van het citroensap, de citroenschil en de knoflook door elkaar. Schenk er al kloppend 1 el olijfolie bij tot een dressing. Voeg de boerenkool toe en wentel hem met je handen door de dressing. Kneed ca. 2 minuten door, zodat de blaadjes wat zachter worden. Voeg de kikkererwten, de paprika, de peterselie en wat zout en peper toe en schep om.
Sprenkel de rest van de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma en de chilivlokken toe, roer even door elkaar en laat ca. 30 seconden bakken tot de aroma’s vrijkomen. Breek voorzichtig de eieren in de pan als de kurkumaolie sist en probeer de eieren gescheiden van elkaar te houden. Bak 2-3 minuten en schep daarbij af en toe voorzichtig de kurkumaolie op de eiwitten, tot de dooiers zacht zijn en de witte krokant. Neem de pan van het vuur.
Verdeel de boerenkoolsalade over twee kommen, leg de eieren erop, besprenkel met de tahinsaus en bestrooi met peterselie.