Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Boerenkool met rozijnen en pijnboompitten

Boerenkool met rozijnen en pijnboompitten

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de kool en verwijder de harde stelen. Blancheer de kool ca. 3 minuten in kokend water, giet af en hak hem grof. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak er de sjalot in ca. 10 minuten zacht en goudbruin in. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten mee. Voeg de rozijnen en de pijnboompitten toe en bak nog ca. 4 minuten verder tot de pijnboompitten lichtbruin geroosterd zijn.

  2. Blus het geheel af met de azijn, zet het vuur hoog en laat de azijn iets verdampen. Voeg de kool toe en roer de boter erdoorheen. Verwarm al omscheppend en serveer.

Per portie: 170 kcal | 10 g koolhydraten | 3 g eiwit | 13 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe & Anna Glover Foto’s: Rob Streeter Styling: Rebecca Newport Foodstyling: Sarah Cook

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)