Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Boerenkool met rozijnen en pijnboompitten

Boerenkool met rozijnen en pijnboompitten

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de kool en verwijder de harde stelen. Blancheer de kool ca. 3 minuten in kokend water, giet af en hak hem grof. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak er de sjalot in ca. 10 minuten zacht en goudbruin in. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten mee. Voeg de rozijnen en de pijnboompitten toe en bak nog ca. 4 minuten verder tot de pijnboompitten lichtbruin geroosterd zijn.

  2. Blus het geheel af met de azijn, zet het vuur hoog en laat de azijn iets verdampen. Voeg de kool toe en roer de boter erdoorheen. Verwarm al omscheppend en serveer.

Per portie: 170 kcal | 10 g koolhydraten | 3 g eiwit | 13 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe & Anna Glover Foto’s: Rob Streeter Styling: Rebecca Newport Foodstyling: Sarah Cook

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!