Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Boerenkoolsalade met tadkadressing en naancroutons

Boerenkoolsalade met tadkadressing en naancroutons

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Scheur de naan in hapklare stukjes, doe ze in een grote kom en besprenkel met 1 tl olie. Breng op smaak met zout en peper en leg op een grote bakplaat. Bak 8-10 minuten, tot de naanstukjes krokant en aan de randjes goudbruin zijn. Schep halverwege om. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  2. Veeg de kom schoon met keukenpapier, voeg de boerenkool toe en besprenkel met 1 tl olie en een beetje citroensap. Kneed de boerenkool 2-3 minuten met je handen, of tot hij zachter wordt.

  3. Roer de honing, de azijn, de knoflook en de chilivlokken in een kom door elkaar. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan op middellaag vuur. Bak het mosterdzaad ca. 1 minuut, of tot het geurt en de zaadjes beginnen te poppen. Neem de pan van het vuur en laat even afkoelen voor je het mosterdzaad door het honingmengsel klopt. Voeg de ui toe, roer door en laat een paar minuten intrekken.

  4. Snijd de avocado in plakjes. Doe de boerenkool in een grote slakom en schep om met de dressing, de koriander en de avocado. Breng op smaak met zout en peper, voeg de naancroutons toe en serveer direct.

Per portie: 342 kcal | 24 g koolhydraten | 6 g eiwit | 23 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Wei Tang Foodstyling: Pip Spence

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)