
Gevulde pompoen met roomsaus en boerenkool
Gemiddeld
ca. 2 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 30 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Hol voor de vulling de pompoen uit tot een dikte van ca. 2 cm. Snijd het verwijderde vruchtvlees in kleine blokjes en fruit ze ca. 10 minuten op laag vuur in een koekenpan met 1 el olie, de ui, de bleekselderij, de wortel, de knoflook en een snufje zout tot de groenten zachter zijn. Roer het broodkruim, de appel, de salie, zout en peper erdoorheen. Laat een beetje afkoelen en meng dan de eidooier erdoorheen.
Bestrooi de buitenkant van de pompoen met zout en peper en vul de twee helften met de vulling. Duw de twee helften voorzichtig op elkaar en bind ze vast met keukengaren. Leg de pompoen in een braadslee tussen wat gekreukelde proppen aluminiumfolie zodat hij niet om kan rollen. Druppel er 1 el olie overheen. Bestrooi nogmaals met zout en peper en bak 1 uur en 30-45 minuten in de oven tot de pompoen zacht is, maar nog wel zijn vorm behoudt.
Doe voor de saus de cider in een pan en kook hem tot de helft in. Voeg de slagroom toe en kook op laag vuur tot de saus ingedikt is. Roer de mosterd erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Blancheer wanneer de pompoen klaar is de boerenkool ca. 1 minuut in een pan kokend water met wat zout. Giet af, laat goed uitlekken en meng de olijfolie, zout en peper erdoorheen.
Serveer de pompoen, de boerenkool bestrooid met de pompoenpitten en de saus apart erbij.