
Frisse tabouleh met boerenkool en bloedsinaasappel
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe het korianderzaad in een droge koekenpan en rooster op middelhoog vuur. Schud met de pan tot het korianderzaad geurig is, doe het in een vijzel en maal grof.
Doe het zaad in een grote kom en voeg de pul biber, de citroenschil en het -sap, de sinaasappelschil, de azijn, de mosterd, de honing, de olie en een snufje zout toe.
Snijd met een kartelmes de schil inclusief de witte schil van de geraspte sinaasappel en snijd de partjes uit de vliesjes; vang het sap hierbij op in de kom met dressing. Doe de partjes in een aparte kom en knijp het vlies uit boven de dressing.
Verwijder de harde nerven van de boerenkool. Scheur of snijd de bladeren in kleinere stukjes en voeg toe aan de dressing.
Hussel de boerenkool met je handen door de dressing en kneed zachtjes, zodat de bladeren wat zachter worden. Laat ca. 10 minuten staan.
Voeg de quinoa of bulgur, de ui, de pistachenoten en de olijven toe en schep om. Spatel de verse kruiden erdoorheen en verdeel over een serveerschaal.
Leg de sinaasappelpartjes erop, bestrooi met de feta en extra pul biber en besprenkel met olie.