Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Boerenkoolstamppot met kipballen

Boerenkoolstamppot met kipballen

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Voor de kipballen

Voor de stamppot

Voor de jus

Voor de duurste stamppot ter wereld maakten Samuel Levie en Timo de Beurs een rookworst met kreeft en kip. Een soort boudin blanc. Maar als je nou zelf thuis aan de slag wil gaan en dat met een gewoon budget wil doen, maak dan deze variant: lekkere boerenkoolstamppot met kipballen.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de kipballen goed en draai ballen van ongeveer 5 cm groot. Bak deze in een ruime hoeveelheid boter

  2. Doe de aardappelen in een pan met een laagje water en leg de boerenkool er bovenop. Doe de deksel op de pan en kook in zo’n 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de boter tot een geheel en breng op smaak met zout en peper. Om hem net dat beetje extra te geven serveer je hem met onderstaande jus.

  3. Bak de spekjes een aantal minuten en haal uit de pan. Bak in dezelfde pan de sjalotjes en giet hier cognac en kippenbouillon overheen. Laat voor driekwart inkoken, zeef de jus en doe dan de spekjes er weer bij. Serveer de stamppot met kipballen en jus.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)