
Pasta met mosterd, boerenkool en worst
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Bereiding
Doe de boerenkool in een kom en schenk er kokend water overheen. Laat tot gebruik staan.
Bereid de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 tl olijfolie in een koekenpan en bak er het worstvlees in. Druk grote stukjes worst met een spatel wat kleiner. Bak tot de worst gaar, bruin en knapperig is. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten verder. Voeg de chilivlokken en de mosterd toe en roer door.
Giet de boerenkool af en voeg hem toe aan de worst. Voeg de bouillon toe en kook ca. 1 minuut. Roer de slagroom erdoorheen en breng net aan de kook.
Giet de pasta af en bewaar een klein kopje kookwater. Voeg de pasta en de parmezaan toe aan het worstmengsel. Roer door en roer eventueel het kookwater erdoorheen om een smeuïge saus te maken. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.