Pasta met burrata en pistache-boerenkoolpesto
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Bereiding
Doe de boerenkool in een hittebestendige kom, schenk er een waterkoker vol kokend water over en laat ca. 5 minuten slinken. Giet af, spoel met koud water, knijp overtollig water eruit en dep droog met een schone theedoek. Doe de boerenkool, de pistachenoten, de citroenschil, de grana padano, de olijfolie, zout en peper in een keukenmachine. Voeg wat citroensap toe en maal tot een pasta. Voeg zo nodig naar smaak wat meer citroensap, water of olie toe om meer een geheel te maken van de saus; dit is afhankelijk van de sterkte van de keukenmachine.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in een pan water. Giet af en vang daarbij 200 ml kookvocht op. Verhit intussen wat olie in een koekenpan en bak het broodkruim er in 5-6 minuten goudbruin in. Breng op smaak met zout en wat citroensap. Neem van het vuur
Doe de pasta, de pesto en het kookvocht terug in de pan. Schep om tot alles goed is gemengd en de pasta is bedekt met een laagje glanzende saus. Proef en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over een verwarmde schaal, scheur de burrata erboven in stukken en bestrooi met het roggekruim. Besprenkel met extra olijfolie en bestrooi met extra geschaafde grana padano.