Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Pasta met burrata en pistache-boerenkoolpesto

Pasta met burrata en pistache-boerenkoolpesto

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Zin in een bord comfortfood? Met deze pasta zit je gegarandeerd goed. De gescheurde burrata eroverheen maakt dit gerecht helemaal compleet.
boerenkool
De boerenkool is familie van de witte kool, de broccoli en de bloemkool en heeft platte of gekrulde bladeren die rondom een centrale stengel groeien. Je kunt hem in verschillende kleuren krijgen, waarvan groen en paars de bekendste zijn. Probeer voor recepten hele koolbladeren te vinden, zodat je met een hand de steel kunt vasthouden en met de andere hand het blad eraf kunt trekken. Bij kant-en-klaar gesneden boerenkool zit namelijk vaak ook de steel, die wat taai kan zijn.

Bereiding

  1. Doe de boerenkool in een hittebestendige kom, schenk er een waterkoker vol kokend water over en laat ca. 5 minuten slinken. Giet af, spoel met koud water, knijp overtollig water eruit en dep droog met een schone theedoek. Doe de boerenkool, de pistachenoten, de citroenschil, de grana padano, de olijfolie, zout en peper in een keukenmachine. Voeg wat citroensap toe en maal tot een pasta. Voeg zo nodig naar smaak wat meer citroensap, water of olie toe om meer een geheel te maken van de saus; dit is afhankelijk van de sterkte van de keukenmachine.

  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in een pan water. Giet af en vang daarbij 200 ml kookvocht op. Verhit intussen wat olie in een koekenpan en bak het broodkruim er in 5-6 minuten goudbruin in. Breng op smaak met zout en wat citroensap. Neem van het vuur

  3. Doe de pasta, de pesto en het kookvocht terug in de pan. Schep om tot alles goed is gemengd en de pasta is bedekt met een laagje glanzende saus. Proef en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over een verwarmde schaal, scheur de burrata erboven in stukken en bestrooi met het roggekruim. Besprenkel met extra olijfolie en bestrooi met extra geschaafde grana padano.

Per portie: 554 kcal | 61 g koolhydraten | 17 g eiwit | 25 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Mowie Kay Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lucy O‘Reilly

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)