Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Gnocchi met romige boerenkool

Gnocchi met romige boerenkool

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng een grote pan met royaal gezouten water aan de kook. Doe de boerenkool met de ongepelde tenen knoflook erin, laat opnieuw aan de kook komen en kook de kool in 6-8 minuten beetgaar.

  2. Schep de kool en knoflook met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken. Wip de knoflooktenen uit hun jasje. Pureer de kool en knoflook samen met de mascarpone en Parmezaanse kaas in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus. Proef en maak op smaak met veel peper en een klein beetje citroensap. Schenk de saus in een royale (hapjes)pan.

  3. Kook de gnocchi gaar in het kookwater van de kool. Giet af en vang daarbij een scheutje van het kookwater op. Stort de gnocchi samen met het opgevangen kookwater bij de saus. Warm nog even door terwijl je de gnocchi voorzichtig door de saus schept. Geef er aan tafel geraspte parmezaan bij.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

We love groente

€ 27,50
we love groente