Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en speklapjes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken. Doe de zoete aardappels in een ruime pan en zet ze net onder koud water. Voeg 1 tl zout toe en leg de boerenkool erop. Leg een deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de zoete aardappels en de boerenkool in 15-20 minuten op laag vuur gaar.

  2. 2. Wrijf de speklappen in met de tomatenpuree en bestrooi ze met zout en peper. Verhit 2 el boter in een pan en bak er de speklappen ca. 4 minuten per zijde op hoog vuur in.

  3. 3. Giet de boerenkool en de zoete aardappels af en stoom ze even droog. Stamp tot een grove stamppot en roer er de mosterd en 2 el boter doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de speklappen.

Per portie: 602 kcal | 30 g koolhydraten | 22 g eiwit | 42 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)