Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en speklapjes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Een all time favourite: de boerenkoolstamp. Maar wel met een twist. Wij maken 'm namelijk met zoete aardappels en een lepeltje tomatenpuree. Klinkt misschien wat gek maar smaakt heel erg goed!

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken. Doe de zoete aardappels in een ruime pan en zet ze net onder koud water. Voeg 1 tl zout toe en leg de boerenkool erop. Leg een deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de zoete aardappels en de boerenkool in 15-20 minuten op laag vuur gaar.

  2. Wrijf de speklappen in met de tomatenpuree en bestrooi ze met zout en peper. Verhit 2 el boter in een pan en bak er de speklappen ca. 4 minuten per zijde op hoog vuur in.

  3. Giet de boerenkool en de zoete aardappels af en stoom ze even droog. Stamp tot een grove stamppot en roer er de mosterd en 2 el boter doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de speklappen.

Per portie: 602 kcal | 30 g koolhydraten | 22 g eiwit | 42 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)