Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gemarineerde cannellinibonen met boerenkool en kabeljauw

Gemarineerde cannellinibonen met boerenkool en kabeljauw

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 1

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de sjalot in een grote kom met de azijn en laat ca. 5 minuten trekken. Doe de boerenkool in een andere kom met 2 tl olijfolie en het citroensap en masseer met je handen 2-3 minuten tot de boerenkool iets geslonken is. Voeg de bonen, de tomaatjes, de chilivlokken, de knoflook, de verse kruiden en de boerenkool toe aan de kom met de sjalot. Besprenkel met 1 el olie, bestrooi met zout en peper en hussel alles door elkaar. Laat ca. 10 minuten trekken.

  2. Verhit een droge koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bestrijk de vis rondom met 1 tl olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg de vis met de huidkant naar beneden in de hete pan. Bak 2-3 minuten zonder de vis te bewegen tot de huid goudbruin en knapperig is. Draai de vis voorzichtig om en bak nog 1-2 minuten tot de vis net gaar is. Voeg de boter toe aan de pan, laat hem smelten en bestrijk de vis ermee.

  3. Schep de gemarineerde bonen op een bord en leg de vis erbovenop. Bestrooi met wat zwarte peper en serveer.

Per portie: 583 kcal | 34 g koolhydraten | 47 g eiwit | 25 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Yuki Sugiura

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)