Bereiding

  1. Pureer de grof gesneden ui, de gember, de knoflook, de hete peper, de tomatenpuree en de pindakaas in een keukenmachine tot een pasta.
  2. Verhit 2 el zonnebloemolie in een stoofpan op middelhoog vuur en fruit de gesnipperde ui er ca. 5 minuten glazig in met een snufje zout. Voeg het korianderzaad, het komijnpoeder en de
    zwarte peper toe en bak 1 minuut verder. Voeg de pindapasta toe en bak 5 minuten verder. Roer de kokoscrème en de bouillon erdoor, breng aan de kook en kook ca. 10 minuten op laag vuur iets in.
  3. Roer de stukken zoete aardappel door de saus en stoof afgedekt ca. 15 minuten. Voeg de okra en de boerenkool toe en stoof afgedekt 10 minuten verder – of zonder deksel voor een dikkere
    saus. Serveer bestrooid met koriander en geef er partjes limoen bij. Lekker met bruine rijst en/of zwarte ogen bonen.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Rob Streeter Styling: Davina Perkins Foodstyling: Laura Urschel

Elke week de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!