Bereiding
- Pureer de grof gesneden ui, de gember, de knoflook, de hete peper, de tomatenpuree en de pindakaas in een keukenmachine tot een pasta.
- Verhit 2 el zonnebloemolie in een stoofpan op middelhoog vuur en fruit de gesnipperde ui er ca. 5 minuten glazig in met een snufje zout. Voeg het korianderzaad, het komijnpoeder en de
zwarte peper toe en bak 1 minuut verder. Voeg de pindapasta toe en bak 5 minuten verder. Roer de kokoscrème en de bouillon erdoor, breng aan de kook en kook ca. 10 minuten op laag vuur iets in. - Roer de stukken zoete aardappel door de saus en stoof afgedekt ca. 15 minuten. Voeg de okra en de boerenkool toe en stoof afgedekt 10 minuten verder – of zonder deksel voor een dikkere
saus. Serveer bestrooid met koriander en geef er partjes limoen bij. Lekker met bruine rijst en/of zwarte ogen bonen.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Rob Streeter Styling: Davina Perkins Foodstyling: Laura Urschel