Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Noedels met boerenkool, mosterd en seitan

Noedels met boerenkool, mosterd en seitan

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Yvonne: "Seitan is heel veelzijdig. Maak er een burger van of verwerk het als 'gehakt' in deze noedels."

Bereiding

  1. Verhit de olie in een ruime pan en bak er de champignons en de seitan ca. 5 minuten op hoog vuur in. Voeg de bosui en het mosterdzaad toe en bak nog 2 minuten. Zet het vuur laag en voeg de boerenkool, de mosterd en de chili-olie toe. Leg een deksel op de pan en smoor de kool in 5-6 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en laat kort uitlekken. Meng de noedels door het boerenkoolmengsel. Verdeel over borden en maak af met wat verse koriander.

Per portie: 429 kcal | 61 g koolhydraten | 17 g eiwit | 12 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)