Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Bye Bye Cheeseburger Ontbijtsalade Los Angeles

(Ontbijt)salade Los Angeles

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 15 minuten wachttijd15 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Voor de salade

Voor de dressing

Steffi: "Ik probeer nog steeds een trend te maken van breakfast salads. Niks beters dan de dag te starten met allerlei goede, lekkere ingrediënten. Ik heb deze salade The Los Angeles Salad genoemd, omdat ze alles bevat waar de healthfreaks van Californië verzot op zijn. Laat je niet misleiden door de term, deze salade smaakt ook heerlijk bij de lunch of bijvoorbeeld als bijgerecht bij een stoofpotje.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  2. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en meng ze in een kom met wat olijfolie. Zorg ervoor dat alle blokjes goed bedekt zijn. Leg ze op een bakplaat en zet ongeveer 20 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.

  3. Verwijder ondertussen de steeltjes van de boerenkool. Hak daarna de bladeren fijn en doe ze in een kom. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en masseer de boerenkool.

  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. De dressing moet loperig zijn, voeg gerust meer water toe als dat nodig is. Giet de dressing over de boerenkool en tos rond totdat alle blaadjes bekleed zijn. Laat minstens 15 minuten rusten.

  5. Maak ondertussen de spicy nootjes: doe de pistachenootjes in een steelpannetje en rooster ze zachtjes. Voeg de ahornsiroop toe en roer goed. Voeg daarna zout en cayennepeper toe.

  6. Meng de zoete-aardappelblokjes en de cranberry’s onder de boerenkool, zodat ook zij een laagje dressing krijgen. Top met de spicy nootjes, avocado en eventueel een zachtgekookt eitje.

Tip: Boerenkool masseren en marineren is geen overbodige luxe. Dit zorgt ervoor dat de bittere smaak verdwijnt.+

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)