Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en meng ze in een kom met wat olijfolie. Zorg ervoor dat alle blokjes goed bedekt zijn. Leg ze op een bakplaat en zet ongeveer 20 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.
  3. Verwijder ondertussen de steeltjes van de boerenkool. Hak daarna de bladeren fijn en doe ze in een kom. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en masseer de boerenkool.
  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. De dressing moet loperig zijn, voeg gerust meer water toe als dat nodig is. Giet de dressing over de boerenkool en tos rond totdat alle blaadjes bekleed zijn. Laat minstens 15 minuten rusten.
  5. Maak ondertussen de spicy nootjes: doe de pistachenootjes in een steelpannetje en rooster ze zachtjes. Voeg de ahornsiroop toe en roer goed. Voeg daarna zout en cayennepeper toe.
  6. Meng de zoete-aardappelblokjes en de cranberry’s onder de boerenkool, zodat ook zij een laagje dressing krijgen. Top met de spicy nootjes, avocado en eventueel een zachtgekookt eitje.

Tip: Boerenkool masseren en marineren is geen overbodige luxe. Dit zorgt ervoor dat de bittere smaak verdwijnt.+

Bye Bye Cheeseburger

Meer gerechten zoals deze?

Bye Bye Cheeseburger
€24,99