Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
salade caprese met bimi

Salade caprese met gegrilde bimi

In samenwerking metĀ VegetariĆ«rsbond
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Voor de dressing

Dit is het recept voor je nieuwe favoriete salade: een caprese met knapperigeĀ bimi en een ziltige dressing van kappertjes

Bereiding

  1. 1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe alle ingrediënten voor de dressing in een hoge beker en pureer met een staafmixer glad. Zet de dressing tot gebruik in een afgesloten bakje in de koelkast.

  2. 2. Verdeel de bimi en de tomaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met 3 el olijfolie, de knoflook, zout en peper. Bak 15-20 minuten in de oven.

  3. 3. Hussel 2 el olijfolie en de blokjes brood door elkaar. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak er het brood lichtbruin en krokant in.

  4. 4. Haal de bimi en de tomaatjes uit de oven en verdeel ze over een schaal. Garneer met de croutons, de geschaafde parmezaan en de verse basilicumblaadjes. Bedruip met de dressing en bestrooi met zout en peper.

Per portie: 575 kcal | 23 g koolhydraten | 23 g eiwit | 42 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotoā€™s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (11 stemmen)