Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
salade caprese met bimi

Salade caprese met gegrilde bimi

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de dressing

Dit is het recept voor je nieuwe favoriete salade: een caprese met knapperige bimi en een ziltige dressing van kappertjes

Bereiding

  1. 1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe alle ingrediënten voor de dressing in een hoge beker en pureer met een staafmixer glad. Zet de dressing tot gebruik in een afgesloten bakje in de koelkast.

  2. 2. Verdeel de bimi en de tomaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met 3 el olijfolie, de knoflook, zout en peper. Bak 15-20 minuten in de oven.

  3. 3. Hussel 2 el olijfolie en de blokjes brood door elkaar. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak er het brood lichtbruin en krokant in.

  4. 4. Haal de bimi en de tomaatjes uit de oven en verdeel ze over een schaal. Garneer met de croutons, de geschaafde parmezaan en de verse basilicumblaadjes. Bedruip met de dressing en bestrooi met zout en peper.

Per portie: 575 kcal | 23 g koolhydraten | 23 g eiwit | 42 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)