Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Appel-bietensalade met gerookte makreel

Appel-bietensalade met gerookte makreel

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

de mieriksworteldressing

Bereiding

  1. Kook de speltkorrels ca. 25 minuten in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet de spelt af en laat goed uitlekken. Laat afkoelen.

  2. Roer voor de dressing de helft van de dille en alle mierikswortel door de yoghurt. Breng op smaak met zout. Voeg 2-3 el koud water om de dressing wat dunner te maken.

  3. Bak de lente-ui in de olijfolie in een koekenpan tot ze zacht zijn. Voeg het citroensap, het komijnzaad en de chilivlokken toe. Neem van het vuur en breng op smaak met zout en peper.

  4. Doe de gekookte speltkorrels in een grote kom en voeg de lente-ui met het vocht uit de pan toe. Voeg de rest van de dille toe en meng het geheel goed met elkaar. Verdeel de spelt over een schaal en verdeel er de bietenblokjes, de makreel en de appel overheen. Bedruip het geheel met de dressing en maak af met wat extra dille.

Per portie: 616 kcal | 42 g koolhydraten | 33 g eiwit | 33 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Janine Ratcliffe  Foto’s: Ant Duncan  Styling: Katja Harding-Irmer  Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (17 stemmen)

Lees verder onder de advertentie