Lees verder onder de advertentie
Appel-bietensalade met gerookte makreel
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kook de speltkorrels ca. 25 minuten in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet de spelt af en laat goed uitlekken. Laat afkoelen.
Roer voor de dressing de helft van de dille en alle mierikswortel door de yoghurt. Breng op smaak met zout. Voeg 2-3 el koud water om de dressing wat dunner te maken.
Bak de lente-ui in de olijfolie in een koekenpan tot ze zacht zijn. Voeg het citroensap, het komijnzaad en de chilivlokken toe. Neem van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
Doe de gekookte speltkorrels in een grote kom en voeg de lente-ui met het vocht uit de pan toe. Voeg de rest van de dille toe en meng het geheel goed met elkaar. Verdeel de spelt over een schaal en verdeel er de bietenblokjes, de makreel en de appel overheen. Bedruip het geheel met de dressing en maak af met wat extra dille.
Lees verder onder de advertentie