Bereiding

1. Steek de barbecue aan. Snijd de spitskool kruislings in vanaf de punt tot ca. ¼ van de onderkant. Meng de shoarmakruiden met 1 el olijfolie en een snufje zout. Wrijf de spitskool rondom en in de inkepingen in met de kruidenolie. Verpak de spitskool in aluminiumfolie en leg hem tussen de gloeiende kooltjes. Rooster de spitskool in 20-30 minuten gaar. Draai de spitskool af en toe om voor een gelijkmatige garing.

2. Kluts de eieren en meng er de helft van de peterselie doorheen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zoek een pan met ongeveer dezelfde doorsnede als de tortillawraps. Verhit 1 el olie in de pan en bak er in porties 4 dunne omeletjes van het eimengsel in. Meng de mayonaise met de knoflook en de overige peterselie.

3. Leg op elke tortillawrap een omeletje. Haal de spitskool van de barbecue en haal uit het folie. Verwijder eventueel te donkere bladeren aan de buitenkant. Snijd de spitskool grof. Verdeel de kool, de bonen, de tomaat en de rode ui over de omeletjes. Schep er wat van de knoflookmayonaise op en rol de wraps straks op.

4. Leg de wraps aan de zijkant van de barbecue (indirecte hitte) en gril de wraps ca. 2 minuten per zijde tot ze licht goudbruin kleuren. Meng de yoghurt met de harissa en serveer als dip erbij.

Per portie: ca. 512 kcal
25 g eiwit | 26 g vet | 42 g koolhydraten

Receptuur, fotografie, styling en foodstyling: Willem van Santen