Bereiding

  1. Halveer voor de tzatziki de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en rasp hem boven een schone theedoek. Knijp met behulp van de theedoek zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Meng in een kommetje de yoghurt, de olijfolie, het citroensap, de knoflook en de geraspte komkommer goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Zet de tzatziki tot gebruik in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng voor de marinade alle ingrediënten door elkaar. Doe de halloumi en de groenten in een mengkom en schenk de marinade eroverheen. Hussel alles goed door elkaar en laat minimaal 10 minuten marineren.
  3. Verhit een koekenpan of grillpan op hoog vuur. Haal de halloumi uit de marinade, en bak deze in de hete pan rondom bruin aan. Rijg de groenten en de gebakken halloumi om en om aan de spiesen. Leg de spiesen op een rooster en bak ze ca. 20 minuten in de oven tot de groenten zacht zijn. Neem het rooster uit de oven, bestrijk de spiesen met de honing en bak 5 minuten verder in de oven. Serveer de spiesen met de tzatziki en warm brood.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren