Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
buiten eten - mini pizza met perzik

Minipizza met perzik en parmaham

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Begin een dag van tevoren met het deeg. Meng de gist, de suiker en 100 g bloem in een kom. Roer er geleidelijk 200 ml lauwwarm water doorheen. Dek goed af met vershoudfolie en laat 1 nacht staan buiten de koelkast.

  2. Meng een uur voor het bakken de rest van de bloem en 50 ml olijfolie door het deeg. Kneed ca. 5 minuten en doe het deeg terug in de kom. Bedruip met wat olijfolie en dek af met  vershoudfolie. Laat ca. 1 uur op een warme plek rijzen.

  3. Bak de rode ui glazig in 1 el olijfolie. Voeg de suiker en 1 el balsamico toe en laat karamelliseren. Neem van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de crème fraîche met
    de parmezaan en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  4. Verhit een grillpan of barbecue. Klop de lucht uit het deeg en verdeel het in 6 stukken. Rol de deegballetjes op een met bloem bestoven werkblad uit tot dunne platbroden. Bestrijk het deeg met nog wat olijfolie en grill ze in 3-5 minuten goudbruin en gaar. Keer de broden om, bestrijk weer met olie en bak nog ca. 1 minuut verder.

  5. Bestrijk de platbroden met het crèmefraîchemengsel en beleg ze met de perzik, de parmaham, de mozzarella, de rode ui en de basilicumblaadjes. Druppel er nog wat balsamico en olijfolie overheen.

© olive Magazine / Immediate Media Recepten & foodstyling: Sarah Cook Foto’s: Stuart Ovenden Styling: Iris Bromet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)