Shakshuka met lamsgehaktballetjes
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng het gehakt met het komijnzaad, de fijngehakte peterselie en een flinke snuf zout en peper. Draai ca. 30 kleine balletjes van het mengsel. Verhit de olie in een hapjespan met deksel en bak er de balletjes, in porties, in 2-3 minuten rondom bruin in. Schep de balletjes uit de pan en zet ze apart op een bord.
Fruit de ui in het achtergebleven bakvet met een snufje zout in ca. 10 minuten zacht. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en fruit 1 minuut verder. Voeg de tomaten en 1 blik water toe. Breng aan de kook en kook zachtjes 15 minuten. Voeg de paprika toe en doe de balletjes met alle vleessappen terug in de pan. Breng opnieuw aan de kook en kook ca. 15 minuten verder tot het geheel ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper.
Maak met een pollepel 4 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Leg een deksel op de pan en laat de saus 5-10 minuten pruttelen op laag vuur tot de eiwitten gestold zijn. Verkruimel de feta erover, leg het deksel weer op de pan en verhit nog 2 minuten om de feta zacht te laten worden. Garneer de shakshuka met de overige peterselie en de dille en serveer. Lekker met platbrood.