Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
IJskoude toetjes recepten: berlinerbollen met pindakaasijs

15x de beste ijskoude toetjes recepten

Profielfoto van BasBas Erkens

Strakblauwe lucht, een stralende zon en stijgende temperaturen? Dat vraagt om ijs! Je kunt natuurlijk even langs de ijssalon, maar wat dacht je ervan om een van deze ijskoude toetjes recepten in je eigen keuken te proberen?

IJskoude toetjes recepten

Is het buiten warm, dan krijg je spontaan trek in een verkoelend drankje, een heerlijke ijskoffie óf een koud toetje. Je kunt natuurlijk gaan voor een ijsje uit de supermarkt of van de ijssalon, maar nog leuker is om zelf aan de slag te gaan met deze ijskoude toetjes recepten.

Dus duik je eigen keuken in, ga aan de slag, en maak zelf iets lekkers. Ga bijvoorbeeld voor een ijstaart, zelfgemaakt ijs of frisse granita. Met deze ijskoude toetjes recepten krijg je vast en zeker verkoeling!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Ons favoriete ijskoude toetje:

Affogato

Affogato

Deze simpele Italiaanse klassieker staat zo op tafel, maar is en blijft onweerstaanbaar lekker!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

2 bolletjes vanille-ijs
1 kopje espresso
2 lange vingers
cacaopoeder (om te garneren)

Bereiding

  1. Schep 2 bolletjes vanille-ijs in een glaasje. Bestuif de lange vingers met wat cacaopoeder. Giet een verse hete espresso over het ijs en serveer direct samen met de lange vingers.

Fotografie en receptuur: Willem van Santen Styling: S’usi Gastro Studio

Tip!

Nog meer ijskoude toetjes:

Citroengranita met muntsiroop

Citroengranita met muntsiroop

Deze ijskoude granita is lekker fris én natuurlijk ijskoud. Wat ons betreft is het dan ook een ideaal toetje voor op warme, zomerse dagen.

Naar het recept
Brioche con gelato amarene

Brioche con gelato amarene

IJs op een broodje?! Ja, dat is zoals de echte Italianen het eten. Een zacht, zoet briochebroodje gevuld met een bolletje romige gelato.

 

Naar het recept
Vanilleparfaits met gekonfijte gember

Vanilleparfaits met gekonfijte gember

Best moeilijk om tijdens het maken van de parfaits niet al per ongeluk alle gekonfijte gember op te eten…

Naar het recept
Bubbelwafels

Bubbelwafels

Bubbelwafels komen oorspronkelijk uit Hongkong, maar tegenwoordig vind je ze in elke wereldstad. Gelukkig kun je deze wafels ook zelf maken, als er even geen citytrip op de planning staat.

Naar het recept
Stracciatella-olijfolieroomijs

Stracciatella-olijfolieroomijs

Iedereen gebruikt olijfolie om in te bakken, maar je kunt zo veel meer met dit vloeibare goud. Ga voor een echt goede, extra vierge olijfolie voor een smaakvol resultaat.

Naar het recept
Perziken in saffraansiroop met hangop en pistachekruimels

Perziken in saffraansiroop met hangop en pistachekruimels

Door de koude hangop mag dit toetje niet ontbreken in ons lijstje met ijskoude toetjes. Je hebt wat geduld nodig om zelf hangop te maken, maar het is absoluut het wachten waard!

Naar het recept
IJskoude toetjes recepten: berlinerbollen met pindakaasijs

Berlinerbollen met pindakaasijs

Pindakaasijs? Jazeker! En al helemaal in combinatie met deze fantastische berlinerbollen!

Naar het recept
Witte koffie-karamelijstaart

Witte koffie-karamelijstaart

Hartje zomer en iets te vieren? Dan is deze ijstaart hét perfecte recept. Knapperige koekbodem, koffie-ijs vulling en een zoete karamelsaus maken het feest compleet. Ziet ‘ie er niet prachtig uit?

Naar het recept
Kokosroomijs

Kokosroomijs

Om te voorkomen dat je wegsmelt in de zomerzon, kun je maar beter veel ijsjes eten.

Naar het recept
MonChou-semifreddo

MonChou-semifreddo

Wat ons betreft is dit een echt spektakelstuk, perfect voor bij een uitgebreid diner. Bijkomend voordeel; dit recept kun je ruim van tevoren al maken.

Naar het recept
Gebakken perziken, kamille-granita en geplette amaretti klein

Gebakken perziken, kamillegranita en geplette amaretti

Deze combinatie van zacht fruit, ijskoude granita en knapperige koekjes maken dit een heerlijk én ijskoud toetje. Mocht je geen verse perziken kunnen vinden, dan kun je ook perziken uit blik gebruiken.

Naar het recept
Mango-ijs met gember en limoen

Mango-ijs met gember en limoen

Rukmini Iyer over haar recept: “Dit is heerlijk ijs vol gekonfijte gember en met een tikje limoen, die de smaak van de mango verstevigt. Net als bij Mango Lassi geldt ook hier dat als Indiase of Pakistaanse mango’s niet in het seizoen zijn, ik dit ijs zeker zou maken met de Alphonso of Kesar mangopulp uit blik.”

Naar het recept
Arctic roll met aardbeien en frambozen

Arctic roll met aardbeien en frambozen

Een arctic wat? Dit typisch Britse dessert bestaat uit een ijsrol die is ‘ingepakt’ in een laagje spongecake, vaak gevuld met een laagje frambozen. Snijd er plakjes van en serveer eventueel met vers fruit.

Naar het recept
Vanillemilkshakes

Vanillemilkshakes

Maak gemakkelijk je eigen milkshakes met dit heerlijke recept. Houd je niet in, hoe feestelijker, hoe beter!

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!