Strakblauwe lucht, een stralende zon en stijgende temperaturen? Dat vraagt om ijs! Je kunt natuurlijk even langs de ijssalon, maar wat dacht je ervan om een van deze ijskoude toetjes recepten in je eigen keuken te proberen?
IJskoude toetjes recepten
Is het buiten warm, dan krijg je spontaan trek in een verkoelend drankje, een heerlijke ijskoffie óf een koud toetje. Je kunt natuurlijk gaan voor een ijsje uit de supermarkt of van de ijssalon, maar nog leuker is om zelf aan de slag te gaan met deze ijskoude toetjes recepten.
Dus duik je eigen keuken in, ga aan de slag, en maak zelf iets lekkers. Ga bijvoorbeeld voor een ijstaart, zelfgemaakt ijs of frisse granita. Met deze ijskoude toetjes recepten krijg je vast en zeker verkoeling!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ons favoriete ijskoude toetje:
Affogato
Deze simpele Italiaanse klassieker staat zo op tafel, maar is en blijft onweerstaanbaar lekker!
Ingrediënten
Bereiding
Schep 2 bolletjes vanille-ijs in een glaasje. Bestuif de lange vingers met wat cacaopoeder. Giet een verse hete espresso over het ijs en serveer direct samen met de lange vingers.
Fotografie en receptuur: Willem van Santen Styling: S’usi Gastro Studio
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Nog meer ijskoude toetjes:
Citroengranita met muntsiroop
Deze ijskoude granita is lekker fris én natuurlijk ijskoud. Wat ons betreft is het dan ook een ideaal toetje voor op warme, zomerse dagen.
Brioche con gelato amarene
IJs op een broodje?! Ja, dat is zoals de echte Italianen het eten. Een zacht, zoet briochebroodje gevuld met een bolletje romige gelato.
Vanilleparfaits met gekonfijte gember
Best moeilijk om tijdens het maken van de parfaits niet al per ongeluk alle gekonfijte gember op te eten…
Bubbelwafels
Bubbelwafels komen oorspronkelijk uit Hongkong, maar tegenwoordig vind je ze in elke wereldstad. Gelukkig kun je deze wafels ook zelf maken, als er even geen citytrip op de planning staat.
Stracciatella-olijfolieroomijs
Iedereen gebruikt olijfolie om in te bakken, maar je kunt zo veel meer met dit vloeibare goud. Ga voor een echt goede, extra vierge olijfolie voor een smaakvol resultaat.
Perziken in saffraansiroop met hangop en pistachekruimels
Door de koude hangop mag dit toetje niet ontbreken in ons lijstje met ijskoude toetjes. Je hebt wat geduld nodig om zelf hangop te maken, maar het is absoluut het wachten waard!
Berlinerbollen met pindakaasijs
Pindakaasijs? Jazeker! En al helemaal in combinatie met deze fantastische berlinerbollen!
Witte koffie-karamelijstaart
Hartje zomer en iets te vieren? Dan is deze ijstaart hét perfecte recept. Knapperige koekbodem, koffie-ijs vulling en een zoete karamelsaus maken het feest compleet. Ziet ‘ie er niet prachtig uit?
Kokosroomijs
Om te voorkomen dat je wegsmelt in de zomerzon, kun je maar beter veel ijsjes eten.
MonChou-semifreddo
Wat ons betreft is dit een echt spektakelstuk, perfect voor bij een uitgebreid diner. Bijkomend voordeel; dit recept kun je ruim van tevoren al maken.
Gebakken perziken, kamillegranita en geplette amaretti
Deze combinatie van zacht fruit, ijskoude granita en knapperige koekjes maken dit een heerlijk én ijskoud toetje. Mocht je geen verse perziken kunnen vinden, dan kun je ook perziken uit blik gebruiken.
Mango-ijs met gember en limoen
Rukmini Iyer over haar recept: “Dit is heerlijk ijs vol gekonfijte gember en met een tikje limoen, die de smaak van de mango verstevigt. Net als bij Mango Lassi geldt ook hier dat als Indiase of Pakistaanse mango’s niet in het seizoen zijn, ik dit ijs zeker zou maken met de Alphonso of Kesar mangopulp uit blik.”
Arctic roll met aardbeien en frambozen
Een arctic wat? Dit typisch Britse dessert bestaat uit een ijsrol die is ‘ingepakt’ in een laagje spongecake, vaak gevuld met een laagje frambozen. Snijd er plakjes van en serveer eventueel met vers fruit.
Vanillemilkshakes
Maak gemakkelijk je eigen milkshakes met dit heerlijke recept. Houd je niet in, hoe feestelijker, hoe beter!
Lees ook:
Onze tips
Deze curry recepten wil je vanavond nog maken
6x romantische gerechten voor twee personen
Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
Zo overleef je de winterdip: heerlijke recepten en energieboosters
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.