IJskoude toetjes recepten

Is het buiten warm, dan krijg je spontaan trek in een verkoelend drankje, een ijskoffie óf een ijskoud toetje. Je kunt natuurlijk gaan voor een ijsje uit de supermarkt of van de ijssalon, maar nog leuker is om zelf aan de slag te gaan. Dus hup, duik je eigen keuken in, ga aan de slag en maak zelf iets lekkers. Ga bijvoorbeeld voor deze ijstaart, arctic roll of granita. Met deze ijskoude toetjes recepten krijg je vast en zeker verkoeling.

Wil je nog meer tips en recepten voor zoete toetjes ontvangen? Schrijf je dan in:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Witte koffie-karamelijstaart

Hartje zomer en iets te vieren? Dan is deze ijstaart het perfecte recept. Knapperige koekbodem, koffie-ijs vulling en een zoete karamelsaus maken het feest compleet. Ziet ‘ie er niet prachtig uit?

> naar het recept: witte koffie-karamelijstaart

Witte koffie-karamelijstaart

Gebakken perziken, kamille-granita en geplette amaretti

Deze combinatie van zacht fruit, ijskoude granita en knapperige koekjes maken dit een heerlijk toetje. Mocht je geen verse perziken kunnen vinden, dan kun je ook perziken uit blik gebruiken. Of ga voor ander zomerfruit, zoals nectarines, abrikozen, aardbeien, blauwe bessen of bramen. Of combineer er een paar!

> naar het recept: gebakken perziken, kamille-granita en geplette amaretti

Gebakken perziken, kamille-granita en geplette amaretti

Arctic roll met aardbeien en frambozen

Een arctic wat? Dit typisch Britse dessert bestaat uit een ijsrol die is ‘ingepakt’ in een laagje sponge cake, vaak gevuld met een laagje frambozen of frambozensaus. Snijd er plakjes van en serveer eventueel met verse aardbeien en frambozen. Mmm, laat die zomer maar komen!

> naar het recept: arctic roll met aardbeien en frambozen 

Arctic roll met aardbeien en frambozen

Lees ook: