Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Mango-ijs met gember en limoen

Mango-ijs met gember en limoen

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Rukmini Iyer: "Dit is heerlijk ijs vol gekonfijte gember en met een tikje limoen, die de smaak van de mango verstevigt. Net als bij Mango Lassi geldt ook hier dat als Indiase of Pakistaanse mango's niet in het seizoen zijn, ik dit ijs zeker zou maken met de Alphonso of Kesar mangopulp uit blik (deze blikken bevatten 850 gram, dus van de rest kun je lassi maken). Een perfect nagerecht."

Bereiding

  1. Verwarm de mangopulp en room in een pan met de limoenschil en roer tot het net begint te koken. Draai dan het vuur uit.

  2. Klop de eidooiers en suiker in een kom door elkaar en schenk al roerend de hete mangoroom erbij.

  3. Schenk de mangocustard terug in de pan en roer 5-6 minuten op matig-laag vuur, tot de custard de dikte van vla heeft.

  4. Laat de custard 20 minuten afkoelen en roer het limoensap erdoor. Laat de custard afkoelen tot op kamertemperatuur en zet hem dan minstens 1 uur in de koelkast voor je er ijs van draait volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine. Voeg 5 minuten voor het ijs klaar is de gekonfijte gember toe.

  5. Heb je geen ijsmachine? Schenk dan het koude mengsel in een ondiepe diepvriesdoos en zet die in de vriezer. Breek de ijskristallen na 1 uur met een vork en herhaal dat de komende 4-5 uur elk uur. Voeg de gekonfijte gember de laatste keer dat je het ijs doorroert toe. Zet het ijs terug in de vriezer. Laat het ijs 20 minuten voor je het opdient op kamertemperatuur wat zachter worden.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

India Express

€ 25,99
cover India Express