Bereiding

  1. Verwarm de mangopulp en room in een pan met de limoenschil en roer tot het net begint te koken. Draai dan het vuur uit.
  2. Klop de eidooiers en suiker in een kom door elkaar en schenk al roerend de hete mangoroom erbij.
  3. Schenk de mangocustard terug in de pan en roer 5-6 minuten op matig-laag vuur, tot de custard de dikte van vla heeft.
  4. Laat de custard 20 minuten afkoelen en roer het limoensap erdoor. Laat de custard afkoelen tot op kamertemperatuur en zet hem dan minstens 1 uur in de koelkast voor je er ijs van draait volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine. Voeg 5 minuten voor het ijs klaar is de gekonfijte gember toe.
  5. Heb je geen ijsmachine? Schenk dan het koude mengsel in een ondiepe diepvriesdoos en zet die in de vriezer. Breek de ijskristallen na 1 uur met een vork en herhaal dat de komende 4-5 uur elk uur. Voeg de gekonfijte gember de laatste keer dat je het ijs doorroert toe. Zet het ijs terug in de vriezer. Laat het ijs 20 minuten voor je het opdient op kamertemperatuur wat zachter worden.
India Express

Uit het boek:

India Express
€24,99