Perziken in saffraansiroop met hangop en pistachekruimels
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Leg een stuk kaasdoek in een vergiet en schep de yoghurt in de doek. Vouw de doek samen en bind er een stukje keukengaren om. Hang de doek met yoghurt in de koelkast boven een lekbak en laat een nacht hangen.
Kook een siroop van de wijn, de suiker en de saffraan. Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg de perziken in de hete siroop en pocheer ze beetgaar op laag vuur. Neem op tijd van het vuur en laat in de siroop afkoelen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Kneed voor het kruimeldeeg de ingrediënten kort door elkaar tussen je vingertoppen zodat je een kruimelig deeg hebt. Spreid uit op een bakplaat en bak in ca. 10-12 minuten goudbruin in de oven. Laat afkoelen.
Vouw de kaasdoek open en schep de hangop in een kom. Roer er de poedersuiker en het vanillemerg doorheen.
Pel voorzichtig de schil van de gepocheerde perziken, dit gaat als het goed is heel makkelijk. Snijd de perziken in grove parten. Verdeel de hangop over kommetjes en leg er wat perzikpartjes op. Druip er de saffraansiroop overheen en bestrooi met wat van het kruimeldeeg. Maak af met wat verse muntblaadjes.