Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Arctic roll met aardbeien en frambozen

Arctic roll met aardbeien en frambozen

 • Gemiddeld

 • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.

 2. Pureer voor de puree de frambozen, de suiker en 50 ml water glad in een keukenmachine. Zeef het mengsel en gooi de zaadjes weg.

 3. Kluts voor de cake de eieren in een keukenmachine of met een handmixer, voeg de suiker toe en klop op matige snelheid nog 5-7 minuten verder. Het mengsel moet in linten van de gardes afvallen en even op het beslag blijven liggen voor ze er weer terug in zakken. Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en een snufje zout. Roer de fruitpuree luchtig door het eimengsel.

 4. Zeef een derde van de droge ingrediënten in de kom en gebruik een spatel om ze voorzichtig door het eimengsel te roeren. Herhaal deze stap nog twee keer, tot de droge ingrediënten op zijn. Roer daarna voorzichtig de olie door het beslag. Schenk het mengsel op de bakplaat en spreid het voorzichtig uit tot een gelijkmatige laag.

 5. Bak 18-22 minuten, tot de cake terugveert als je erop drukt en hij helemaal doorbakken is. Laat de cake helemaal afkoelen voor je hem vult.

 6. Draai de cake, wanneer hij is afgekoeld, om op een vel bakpapier en trek het onderste bakpapier van de cake. Snijd de randjes van de cake eraf om ze recht te maken. Leg een nieuw vel bakpapier op de cake en rol hem in de lengte op.

 7. Verwarm voor de parfait de suiker met 2 el water in een pan tot hij volgens de keukenthermometer 110°C is. Klop de eiwitten in
  een keukenmachine of met een handmixer tot ze zachte pieken vormen.

 8. Schenk als de suiker 119°C is hem langzaam bij de eiwitten en klop 7-9 minuten op matige snelheid tot de kom koel aanvoelt.

 9. Klop de room met een snufje zout tot hij zacht is  en in pieken omhoog blijft staan. Meng hem, samen met de aardbeien, voorzichtig door de meringue. Verdeel het parfait over de cake en laat aan het uiteinde van een van de lange zijdes wat ruimte vrij.

 10. Rol de cake vanaf de lange zijde die met parfait is bestreken op, tot je de kant zonder parfait bereikt. Wikkel de rol strak in vershoudfolie of bakpapier en draai de uiteinden dicht.

 11. Leg de arctic roll een nacht in de diepvries. Neem hem 5 minuten voor je hem gaat serveren uit de diepvries, zodat de parfait een beetje zachter kan worden. Serveer de roll met de aardbeien en een beetje poedersuiker eroverheen.

Per portie: 219 kcal | 26 g koolhydraten | 4 g eiwit | 11 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Ravneet Gill Fotografie: Mike English Styling: Max Robinson Foodstyling: Octavia Squire

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)