Bereiding

  1. Breng voor de gekonfijte gember de suiker met 200 ml water en het citroensap aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de gember toe. Stoof de gemberreepjes in de suikersiroop op heel laag vuur tot ze helemaal glazig en versuikerd zijn. Dit kan wel 1 uur duren. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  2. Breng voor de parfait de suiker met 150 ml water aan de kook en kook rustig tot de suiker is opgelost. Laat de siroop verder koken tot 121 graden. Klop intussen de eidooiers met een snuf zout licht en schuimig. Voeg al kloppend in een dun straaltje de hete suikersiroop toe en blijf kloppen tot het mengsel afgekoeld is tot kamertemperatuur.
  3. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Klop de slagroom met het vanillemerg stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door de afgekoelde crème. Verdeel het mengsel over 4 met vershoudfolie beklede vormpjes (ca. 150 ml inhoud). Dek af met vershoudfolie en zet minstens 6 uur in de vriezer.
  4. Strooi wat pistachenoten over 4 dessertbordjesen stort er de parfaits op. Schep wat gemberreepjes met siroop op en rondom de parfaits. Strooi er nog wat pistachenoten overheen.

Per portie: ca. 609 kcal
8 g eiwit | 40 g vet | 55 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen