Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
IJskoude toetjes recepten: berlinerbollen met pindakaasijs

Berlinerbollen met pindakaasijs

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Tip van Yvonne
Chocofan? Doop de berlinerbollen in chocolade voor je ze vult.

Bereiding

  1. Neem het ijs uit de diepvries om wat zachter te laten worden terwijl je de berlinerbollen voorbereid. Verhit de grill van de oven hoog. Snijd de berlinerbollen horizontaal doormidden en leg ze met de snijzijde naar boven op een bakplaat. Rooster in ca. 2 minuten goudkleurig onder de grill.

  2. Verwarm intussen de pindakaas in een pannetje op laag vuur. Roer regelmatig, tot de pindakaas is gesmolten en vloeibaar is. Neem van het vuur en laat ca. 5 minuten afkoelen.

  3. Lepel het pindakaasijs op de helft van de halve donuts en besprenkel met de pindakaas. Bestrooi met de frambozen en de chocolade-pindakaascups. Leg de andere helft van de halve donuts erop en serveer direct.

Per portie: 450 kcal | 52 g koolhydraten | 11 g eiwit | 21 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith, Ailsa Burt & Helena Busiakiewicz Fotografie: Kim Lightbody Styling: Rachel Vere Foodstyling: Katie Marshall

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)