Kokosroomijs
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Doe alle ingrediënten, behalve de kokosrasp of kokosvlokken, in een steelpan op middellaag vuur en breng zachtjes aan de kook. Laat ca. 1 minuut koken, neem van het vuur en laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen.
Schenk het afgekoelde mengsel in een ijsmachine en laat 30-60 minuten draaien volgens de instructies van de fabrikant. Het mengsel is nu nog steeds zacht. Schraap het ijs in een diepvriesbestendige bak en zet minimaal 4 uur, maar liefst een nacht, in de diepvries tot je er bolletjes van kunt maken. In de diepvries blijft het ijs tot drie maanden goed. Serveer in hoorntjes of bakjes met eventueel kokosrasp of geroosterde kokosvlokken.