Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Kokosroomijs

Kokosroomijs

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Benodigdheden

  • ijsmachine
  • ijshoorntjes
Om te voorkomen dat je wegsmelt in de zomerzon, kun je maar beter veel ijsjes eten.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de kokosrasp of kokosvlokken, in een steelpan op middellaag vuur en breng zachtjes aan de kook. Laat ca. 1 minuut koken, neem van het vuur en laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen.

  2. Schenk het afgekoelde mengsel in een ijsmachine en laat 30-60 minuten draaien volgens de instructies van de fabrikant. Het mengsel is nu nog steeds zacht. Schraap het ijs in een diepvriesbestendige bak en zet minimaal 4 uur, maar liefst een nacht, in de diepvries tot je er bolletjes van kunt maken. In de diepvries blijft het ijs tot drie maanden goed. Serveer in hoorntjes of bakjes met eventueel kokosrasp of geroosterde kokosvlokken.

Per portie: 362 kcal | 29 g koolhydraten | 3 g eiwit | 26 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith, Ailsa Burt & Helena Busiakiewicz Fotografie: Kim Lightbody Styling: Rachel Vere Foodstyling: Katie Marshall

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)