Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Gebakken perziken, kamille-granita en geplette amaretti klein

Gebakken perziken, kamillegranita en geplette amaretti

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • ca. 7 uur wachttijdca. 7 u. wachttijd

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd voor de granita de perziken met schil doormidden, verwijder de pit en snijd in grove stukken. Doe de perziken en de thee in een middelgrote pan en laat ca. 1 uur trekken. Doe de perziken en de thee in een blender en maal fijn. Zeef het mengsel en doe het vocht terug in de pan. Voeg de suiker toe en verwarm zachtjes tot de suiker is opgelost. Proef het mengsel en voeg het sap van een halve limoen toe – als het nog steeds te zoet is, voeg dan meer limoen toe, maar houd er wel rekening mee dat de granita na het invriezen wat zoetigheid verliest. Laat het mengsel afkoelen voor je het in een diepvriesbestendige ovenschaal schenkt. Zet de schaal in de diepvries.

  2. Roer het mengsel elke 1-2 uur om de ijskristallen kapot te maken. Roer na 6 uur voorzichtig met een vork om een grove granita van het mengsel te maken. Je kunt het mengsel ook helemaal invriezen en het daarna roeren met een vork.

  3. Verwarm voor de gebakken perziken de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd de perziken doormidden, maar laat de pitten zitten. Leg de perziken in een braadpan of braadslee en bestrooi met de suiker.

  4. Wentel de perziken door de suiker en leg ze met de schil naar boven in de braadpan. Bak 15-20 minuten of tot de schil begint te rimpelen en de perziken zacht en aan de onderkant een beetje gekaramelliseerd zijn.

  5. Neem de perziken uit de oven en laat ze even in de pan liggen voor je de schil en de pitten verwijdert. Serveer de perziken met het vocht uit de braadpan op een grote schep Griekse yoghurt, verdeel er wat honing en geplette amaretti overheen en serveer de granita ernaast.

Per portie: 112 kcal | 26 g koolhydraten | 1 g eiwit

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Ravneet Gill Fotografie: Mike English Styling: Max Robinson Foodstyling: Octavia Squire

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)