Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Bubbelwafels

Bubbelwafels

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Bubbelwafels komen oorspronkelijk uit Hongkong, maar tegenwoordig vind je ze in elke wereldstad. Gelukkig kun je deze wafels ook zelf maken, als er even geen citytrip op de planning staat.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Voor de wafels

Om te serveren

Benodigdheden

  • bubbelwafelijzer

Bubbelwafels komen oorspronkelijk uit Hongkong, maar tegenwoordig vind je ze in elke wereldstad. Gelukkig kun je deze wafels ook zelf maken, als er even geen citytrip op de planning staat.

Bereiding

  1. Klop alle ingrediënten voor de wafels in een kom tot een glad beslag. Dek af en laat ca. 1 uur rusten in de koelkast. Schenk het beslag in een kan.

  2. Bestrijk een bubbelwafelijzer met wat olie en verhit tot middelhoog. Schenk als het ijzer heet is de helft van het beslag erin; zorg dat elk kuiltje met evenveel beslag gevuld is. Sluit het wafelijzer en draai het meteen om. Bak 1½-2 minuten per zijde tot de wafel vanbuiten donkergoud en knapperig is. Gebruik een paletmes om de wafel uit het ijzer te halen en laat afkoelen terwijl je de tweede wafel maakt.

  3. Rol de wafels kegelvormig op en zet ze in een glas om ze overeind te houden. Vul elke wafel met een paar bolletjes ijs, besprenkel met chocoladesaus en bestrooi met gevriesdroogde frambozen.

Per portie: 675 kcal | 118 g koolhydraten | 14 g eiwit | 15 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Sophie Godwin Fotografie: Will Heap Foodstyling: Sal Henley Styling: Faye Wears

Wat vind jij van dit recept?

3.9 / 5.0 (8 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!