
Bubbelwafels
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Bubbelwafels komen oorspronkelijk uit Hongkong, maar tegenwoordig vind je ze in elke wereldstad. Gelukkig kun je deze wafels ook zelf maken, als er even geen citytrip op de planning staat.
Bereiding
Klop alle ingrediënten voor de wafels in een kom tot een glad beslag. Dek af en laat ca. 1 uur rusten in de koelkast. Schenk het beslag in een kan.
Bestrijk een bubbelwafelijzer met wat olie en verhit tot middelhoog. Schenk als het ijzer heet is de helft van het beslag erin; zorg dat elk kuiltje met evenveel beslag gevuld is. Sluit het wafelijzer en draai het meteen om. Bak 1½-2 minuten per zijde tot de wafel vanbuiten donkergoud en knapperig is. Gebruik een paletmes om de wafel uit het ijzer te halen en laat afkoelen terwijl je de tweede wafel maakt.
Rol de wafels kegelvormig op en zet ze in een glas om ze overeind te houden. Vul elke wafel met een paar bolletjes ijs, besprenkel met chocoladesaus en bestrooi met gevriesdroogde frambozen.