Pastasalade

Een warme dag waarop je liever in de tuin zit dan in de keuken staat? Dan is een goede pastasalade is je partner in crime. Terwijl de pasta kookt, maak je de rest van de ingrediënten klaar. Vervolgens meng je alles door elkaar en hup de tuin in! Deze heerlijke recepten zijn de perfecte inspiratiebron voor wie zelf een koude pastasalade wil maken. Kun je naast recepten ook wat tips gebruiken? Lees dan snel verder!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Koude pastasalade maken

Een koude pastasalade maken is niet moeilijk maar je moet wel net even weten hoe het moet. Je kunt natuurlijk de onderstaande recepten stap-voor-stap opvolgen maar nog leuker is om je eigen salade samen te stellen. Zo kun je zelf de ingrediënten uitkiezen en een salade naar eigen smaak maken. Houd hierbij ongeveer 75 gram pasta per persoon aan en een dubbele hoeveelheid aan smaakmakers. Daarbij is het slim om te kiezen voor gedroogde in plaats van verse pasta. Gedroogde pasta blijft namelijk een stuk langer stevig en dat is handig wanneer je de salade even wil bewaren.

Je kunt daarbij het beste kiezen voor pasta met ribbels of bochten, zoals fusilli of penne, omdat deze vormen ervoor zorgen dat de dressing aan de pasta blijft kleven. Wil je er zeker van zijn dat dressing goed blijft plakken? Meng deze dan met de pasta wanneer die nog warm is. Dan absorbeert de pasta de dressing beter en trekken de smaken er goed in. De overige ingrediënten voeg je pas toe zodra de pasta afgekoeld is. Hoe langer je het vervolgens laat staan, hoe smaakvoller het wordt. Al kent de houdbaarheid natuurlijk zijn grenzen.

Pastasalade met tonijn en kappertjes

Wil je een snelle salade op tafel zetten? Dan is dit hét recept voor jou. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis en de salade staat binnen een kwartier op tafel.

> naar het recept: pastasalade met tonijn en kappertjes

Pastasalade met tonijn en kappertjes

Orzosalade met sperziebonen en tonijn

Bij het maken van een pastasalade, denk je misschien niet gelijk aan het gebruik van orzo. Zonde, want dit is een pastasoort die je heel goed kunt gebruiken in maaltijdsalades. De korrels zijn namelijk klein en door hun stevige bite ook koud heel lekker.

> naar het recept: orzosalade met sperziebonen en tonijn

Orzosalade met sperziebonen en tonijn

Orzosalade met artisjok

Ben je overtuigd? Dan moet je eigenlijk ook dit recept met artisjok eens proberen. Door de orzo vult de salade goed, de artisjokken, uien en olijven geven de salade diepte en smaak.

> naar het recept: orzosalade met artisjok

Orzosalade met artisjok

Orecchiette-salade met garnalen en feta

Voor garnalen mag je ons altijd wakker maken, maar al helemaal in combinatie met orecchiette, feta en een dressing van zongedroogde tomaat. Een feestje op je bord, snel én ook nog eens erg lekker!

> naar het recept: orecchiette-salade met garnalen en feta

Orecchiette-salade met garnalen en feta

Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten

Een geribbelde pasta als radiatori is perfect om een pastasalade mee te maken. Je zult zien dat de dressing goed in de ribbels blijft kleven. Een smaaksensatie is gegarandeerd!

> naar het recept: pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten

snelle vegetarische recepten Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten

Lees ook: 15x makkelijke maaltijdsalades