Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
snelle vegetarische recepten Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten

Koude pastasalade maken: de beste tips en recepten

Advertentie

Een koude pastasalade, daar zeggen wij nooit nee tegen. Maar hoe maak je nou een salade om van te smullen? Wij delen tips en recepten ter inspiratie!

Pastasalade

Een warme dag waarop je liever in de tuin zit dan in de keuken staat? Dan is een goede pastasalade is je partner in crime. Terwijl de pasta kookt, maak je de rest van de ingrediënten klaar. Vervolgens meng je alles door elkaar en hup de tuin in! Deze heerlijke recepten zijn de perfecte inspiratiebron voor wie zelf een koude pastasalade bij de BBQ wil maken. Kun je naast recepten ook wat tips gebruiken? Lees dan snel verder!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Koude pastasalade maken

Een koude pastasalade maken is niet moeilijk maar je moet wel net even weten hoe het moet. Je kunt natuurlijk de onderstaande recepten stap-voor-stap opvolgen maar nog leuker is om je eigen salade samen te stellen. Zo kun je zelf de ingrediënten uitkiezen en een salade naar eigen smaak maken. Houd hierbij ongeveer 75 gram pasta per persoon aan en een dubbele hoeveelheid aan smaakmakers.

Tip
Kies altijd voor gedroogde in plaats van verse pasta. Gedroogde pasta blijft namelijk een stuk langer stevig en dat is handig wanneer je de salade even wil bewaren.

Je kunt daarbij het beste kiezen voor pasta met ribbels of bochten, zoals fusilli of penne, omdat deze vormen ervoor zorgen dat de dressing aan de pasta blijft kleven. Wil je er zeker van zijn dat dressing goed blijft plakken? Meng deze dan met de pasta wanneer die nog warm is. Dan absorbeert de pasta de dressing beter en trekken de smaken er goed in. De overige ingrediënten voeg je pas toe zodra de pasta afgekoeld is. Hoe langer je het vervolgens laat staan, hoe smaakvoller het wordt. Al kent de houdbaarheid natuurlijk zijn grenzen… lees dus ook onze tips & tricks voor salades bewaren!

Recepten voor koude pastasalade

Pastasalade met tonijn en kappertjes

Pastasalade met tonijn en kappertjes

Wil je een snelle salade op tafel zetten? Dan is dit hét recept voor jou. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis en de salade staat binnen een kwartier op tafel.

Naar het recept
Orzosalade met sperziebonen en tonijn

Orzo salade met sperziebonen en tonijn

Bij het maken van een pastasalade, denk je misschien niet gelijk aan het gebruik van orzo. Zonde, want dit is een pastasoort die je heel goed kunt gebruiken in maaltijdsalades. De korrels zijn namelijk klein en door hun stevige bite ook koud heel lekker.

Naar het recept
Orzosalade met artisjok

Orzosalade met artisjok

Ben je overtuigd? Dan moet je eigenlijk ook dit recept met artisjok eens proberen. Door de orzo vult de salade goed, de artisjokken, uien en olijven geven de salade diepte en smaak.

Naar het recept
Orecchiette-salade met garnalen en feta

Orecchiette-salade met garnalen en feta

Voor garnalen mag je ons altijd wakker maken, maar al helemaal in combinatie met orecchiette, feta en een dressing van zongedroogde tomaat. Een feestje op je bord, snel én ook nog eens erg lekker!

Naar het recept
snelle vegetarische recepten Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten

Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten

Een geribbelde pasta als radiatori is perfect om een pastasalade mee te maken. Je zult zien dat de dressing goed in de ribbels blijft kleven. Een smaaksensatie is gegarandeerd!

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!