Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Pastasalade met za’atar en groene olijven

Pastasalade met za’atar en groene olijven

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Za’atar is een groen specerijenmengsel uit het Midden-Oosten. Deze melange is één van de ‘Ottolenghi’s ingredients’, de 10 ingrediënten waar de bekende Brits-Israëlische culinaire goeroe Yotam Ottolenghi bij zweert. Wij sluiten ons helemaal bij hem aan en maken er maar wat graag deze heerlijke pasta mee.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Za’atar is een groen specerijenmengsel uit het Midden-Oosten. Deze melange is één van de ‘Ottolenghi’s ingredients’, de 10 ingrediënten waar de bekende Brits-Israëlische culinaire goeroe Yotam Ottolenghi bij zweert. Wij sluiten ons helemaal bij hem aan en maken er maar wat graag deze heerlijke pasta mee.

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Giet de pasta af en laat hem goed uitlekken. Bedruppel de pasta met 1 el olijfolie en laat afkoelen.

  2. Meng de mayonaise met de sherryazijn, de overige olijfolie en het sjalotje. Meng de pasta met de saus en breng op smaak met zout en peper.

  3. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Verdeel de pastasalade over een schaal. Verdeel de olijven over de salade. Bestrooi met de pijnboompitten, de za’atar en de chilivlokken.

Per portie: 550 kcal | 73 g koolhydraten | 16 g eiwit | 21 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)