Recepten van Ottolenghi

Vraag je een foodie wie zijn favoriete chef is en menigeen zal met ‘Ottolenghi’ antwoorden. Samen met zijn team produceert de Israëlisch-Britse chef de meest geweldige recepten én kookboeken. De magie zit ‘m in de ‘Ottolenghi-twist’, een keuze voor ingrediënten die elke maaltijd laat stralen. Van gegrilde courgettes tot gevulde auberginerolletjes en onweerstaanbare pecantruffels; stuk voor stuk zijn de recepten van Ottolenghi om je vingers bij af te likken.

Gekonfijte tandoorikikkererwten

Yotam Ottolenghi: “Deze kikkererwten genieten om vele redenen grote bekendheid op Instagram. De eerste reden is dat het gerecht heel simpel is en daardoor ook heel aantrekkelijk: doe alles in een pan, zet deze in de oven en laat hem dan over aan zijn eigen lot (en dat van jezelf). De tweede reden is dat de kikkererwten door het heel langzaam te laten garen in de olie zonder extra vloeistof superzacht worden. Daardoor krijgen alle aroma’s de kans krijgen om hun smaken aan de olie af te geven. Tot slot kan dit gerecht heel goed van tevoren gemaakt en later geserveerd worden; hoe langer het staat, des te lekkerder het wordt. Vervang de Griekse yoghurt door een zuivelvrij alternatief voor een complete vegan maaltijd, en serveer er rijst bij.”

> naar het recept: gekonfijte tandoorikikkererwten

Recepten van Ottolenghi: gekonfijte tandoorikikkererwten

Knolselderijsteaks met café de paris-saus

Yotam Ottolenghi: “Heel lang geleden at Ixta Belfrage in Parijs een biefstuk met Café de Paris-saus waarna ze dacht dat ze was gestorven en in de boter-hemel terecht was gekomen.” Als dat niet een motivatie is om dit groentegerecht een keer te maken weten wij het ook niet meer…

> naar het recept: knolselderijsteaks met café de paris-saus

knolselderijsteaks van Ottolenghi

Gegrilde courgettes met warme yoghurt en saffraanboter

Yotam Ottolenghi: “Dit recept is geïnspireerd op kousa b’laban, een Levantijns gerecht van gevulde minicourgettes die in yoghurt worden gekookt. In deze simpele versie worden de yoghurtsaus en de gegrilde courgettes afzonderlijk bereid, en dan geserveerd met een snel gemaakte saffraanboter om erover te sprenkelen. Het is best wel een kunst om yoghurt te verhitten zonder dat hij schift; het lukt heel goed als je een stabilisator toevoegt. Bijvoorbeeld maizena of eidooier, maar je kunt hem ook al roerend op laag vuur verwarmen en niet aan de kook laten komen. Het resultaat is dan een zijdezachte saus. Heerlijk met courgettes maar ook met andere gegrilde groenten, vet vlees of zelfs als saus bij pasta.”

> naar het recept: gegrilde courgettes met warme yoghurt en saffraanboter

Gegrilde courgettes met warme yoghurt en saffraanboter

Gevulde auberginerolletjes in kokos-dal met kerrie

Yotam Ottolenghi: “Deze gevulde auberginerolletjes zijn extra lekker met wat rijst erbij.”

> naar het recept: gevulde auberginerolletjes in kokos-dal met kerrie

Recepten van Ottolenghi

Pecantruffels met prosecco van Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi: “De truffels met chocolade bedekken is een rommelig karweitje, maar het is de moeite waard.”

> naar het recept: pecantruffels met prosecco

pecantruffels

Lees ook: