Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
recepten van Yvette van Boven

11x onze favoriete recepten van Yvette van Boven

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Yvette van Boven is een absolute culinaire duizendpoot, waar je absoluut niet omheen kunt. En dat wil je ook niet. De recepten van Yvette van Boven zijn stuk voor stuk maakbaar, vaak seizoensgebonden én ontzettend lekker. Samen met haar man Oof Verschuren weet ze ons telkens te verrassen met prachtige kookboeken, programma’s en recepten.

Recepten van Yvette van Boven

Je kent Yvette van Boven vast van haar prachtige kookboeken en van haar heerlijke tv-programma’s. Ze won in 2020 én in 2022 Het Gouden Kookboek. Afgelopen jaar verscheen haar boek “Jaarrond” en onlangs verscheen haar nieuwste boek “Easy“.

Of het nu gaat om de recepten van Yvette van boven, haar tekeningen, foto’s (vaak gemaakt door haar man Oof Verschuren – zoals bovenaan dit artikel) of tv-programma’s: wij zijn fan.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze favoriete recepten van Yvette van Boven

We delen maar al te graag onze favoriete recepten van Yvette van Boven. Welk recept ga jij als eerste maken?

Wilde tagliatelle van brandnetel ‘aglio e olio’ met zuring en klaver

Wilde tagliatelle van brandnetel ‘aglio e olio’ met zuring en klaver

Een tijdje geleden reisde Bas af naar Ierland om alles te leren over wildplukken van Yvette van Boven. Ze plukten een mand vol en maakten vervolgens onder andere dit heerlijke recept, een van onze favoriete recepten van Yvette van Boven. Ze vertelt: “Het peperige van klaver en het zurige van zuring werkt lekker in deze heel eenvoudige pasta.”

Naar het recept
Recepten van Yvette van Boven: wildplukgalette met burrata

Wildplukgalette met burrata

Nog zo’n geweldig recept dat Yvette van Boven maakte na het wildplukken met Bas in Ierland: “Voor de galette gebruik ik mijn basisdeeg dat voor hartige taarten goed werkt. Maak het snel, want hoe langer je kneedt, hoe meer je de glutenstrengen in het deeg versterkt, waardoor het deeg niet meer bros wordt, maar stevig en taai.”

Naar het recept
Panna cotta van wilde munt en wilde bloemen met honeycomb

Panna cotta van wilde munt en wilde bloemen met honeycomb

Als kers op de taart maakte Yvette deze fantastische panna cotta in Ierland: “Eet honeycomb redelijk snel nadat het is afgekoeld, of in ieder geval binnen 1 dag. Door het vocht in de lucht zal het gauw plakkerig worden en langzaam zacht en taai. Bewaar het in ieder geval in een luchtdichte doos.”

Naar het recept

Bestel Van Boven in het Wild:

Uit het boek € 38,99

Bestel het boek:

Cover Van Boven in het wild
Whiskeyworteltjes

Whiskeyworteltjes

Een heerlijk bijgerecht dat haast overal wel bij past, het liefst gemaakt met Ierse whiskey natuurlijk.

Naar het recept
Preirollade met groene groenten en ricotta-geitenkaasvulling

Preirollade met groene groenten en ricotta-geitenkaasvulling

Deze vegetarische preirollade is ideaal als je een showstopper zoekt voor bij het eerstvolgende etentje, al misstaat de rollade ook niet op tafel tijdens de feestdagen. Dit recept van Yvette van Boven is gemakkelijk te maken, smaakt heerlijk én zit boordevol groenten.

Naar het recept

Nog meer recepten van Yvette van Boven:

kleefkruidtaartje

Kleefkruidtaartje

Yvette van Boven: “Dit is een hartig taartje dat ik maakte met de helft van het hartige taartdeeg, ik maakte er dus twee. Op de foto ziet u er maar een, maar even zodat u snapt dat de maat van de blaadjes dus klein zijn. Gebruik jong kleefkruid, als de stengels wat ouder zijn worden ze draderig, niet echt lekker. Ze groeien vaak bij bossen tegelijk, dus u heeft zo een hele berg bij elkaar.”

Naar het recept
Orecchiette met koolzaad

Orecchiette met koolzaad

Yvette van Boven vertelt: “Dit is een van de weinige recepten in dit boek met vis, maar om ansjovis kan ik moeilijk heen. Strikte vegetariërs gebruiken wat extra zout of theelepel miso. Gebruik voor deze pasta de toppen van koolzaad, net voordat ze in bloemen schieten. Ik gebruik ze als kleine broccoliroosjes, bimi, of cime di rape. Het is trouwens allemaal familie hè.”

Naar het recept
Meloen-tomaatgazpacho met rivierkreeft

Meloen-tomaatgazpacho met rivierkreeft

Gazpacho ken je waarschijnlijk als de koude tomatensoep uit Spanje. Dit recept van Yvette van Boven is daar een variant op. Naast tomaat gaat er ook verfrissende meloen door de gazpacho, en als smaakmaker gebruikt ze heerlijke rivierkreeftjes.

Naar het recept

Zoete recepten van Yvette van Boven:

Kruisbessenvlaai met meringue

Kruisbessenvlaai met meringue / Sjtaekbaerevlaai mit sjoem

Ook in zoete recepten weet Yvette van Boven ons te voorzien. Ze vertelt over deze vlaai: “Alléén op deze vlaai gaat een laag meringue. Kruisbessen zijn zoet-zurig van smaak, dus dat romige meringuedeksel werkt dan als een mooi tegenwicht. Kruisbessen zijn denk ik mijn aller-, allerlievelingsfruit. Of zei ik dat nou ook over rabarber…? Die kan hier ook goed in trouwens, in plaats van de kruisbessen. Maak het recept dan op precies dezelfde wijze, alleen moet er dan misschien iets meer suiker in.”

Naar het recept
Uit het boek € 34,99

Bestel het boek:

Home Baked
Bukake Cake Yvette van Boven

Olijfoliecake met mandarijn & rozemarijn

Yvette vertelt: “Weer zo’n plaatje voor op de theetafel. Ik maak deze cake eigenlijk vrij regelmatig. Alles combineert goed en ik hou erg van kruiden als rozemarijn in een zoet baksel. Tijm zou ook nog kunnen trouwens. Probeer maar eens.”

Naar het recept
Chocohazelnootkrul met uitgebakken spek

Chocohazelnootkrul met uitgebakken spek

Het lijkt misschien een gekke combinatie, maar dit is zó lekker. Zoet met zout is heel verslavend! Serveer de krul bij de koffie, of maak hem onderdeel van het dessert en geef er een bolletje ijs bij.

Naar het recept

Meer recepten van Yvette van Boven?

Uit het boek € 29,99

Bestel het nieuwste boek:

cover easy
Uit het boek € 32,99

Bestel het boek:

jaarrond

Elke maand inspiratie?

Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en ook verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Sla de recepten van Yvette van Boven op en lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!