Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Whiskeyworteltjes

Whiskeyworteltjes

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de boter in een wijde pan op hoog vuur.

  2. Snijd de worteltjes schuin in stukjes van 2-3 centimeter en bak ze terwijl je ze met een houten spatel omschept. Voeg de gemberlucifers toe en bak ze mee.

  3. Draai het vuur lager, giet een klein glaasje water op de worteltjes en laat ze een paar minuten met het deksel op de pan net beetgaar stomen. Verwijder het deksel, verhoog het vuur en bak ze nog even omscheppend om tot de randjes gaan verkleuren en blus af met whiskey.

  4. Breng de worteltjes op smaak met zout en peper en bestrooi met peterselie. Dien op als bij gerecht.

Per portie: 132 kcal | 8 g koolhydraten | 1 g eiwit | 7 g vet

Recept: Yvette van Boven Fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)