Bereiding

  1. Breng een grote pan goed gezouten water aan de kook. Was de koolzaadtoppen en laat ze uitlekken.
  2. Blancheer de toppen zo’n 3-4 minuten of tot ze nét garen. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en spoel ze in een vergiet onder koud water. Laat ze heel goed uitlekken.
  3. Bewaar het kookvocht in de pan en kook de pasta erin tot het niet gaar is, dus iets voor het ‘al dente’-moment. Het gaart straks nog door in een andere pan en krijgt dan een echt perfecte bite. Bewaar weer het kookvocht in de pan.
  4. Verwarm de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ansjovis en de knoflook toe en fruit op middelhoog vuur aan tot de ansjovis uit elkaar valt en de knof geurt. Voeg voldoende zwarte peper en chilivlokken toe tot een kruidige olie is ontstaan. Voeg de koolzaadtoppen aan de olie toe en bak ze al omroerend even goed mee uit. Voeg de pasta toe en schep alles al bakkend goed om.
  5. Schep met een pollepel steeds een scheutje pastakookwater bij de orecchiette zodat alle olie bindt en een glanzend laagje om de pasta vormt. Dit gaat allemaal vrij snel, binnen een minuut of 2-3.
  6. Schep de pasta dan in 4 voorverwarmde diepe borden, bestrooi eventueel met Parmezaanse kaas en dien meteen op.
Van Boven in het wild

Uit het boek

Van Boven in het wild
€38,99