Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Bukake Cake Yvette van Boven

Olijfoliecake met mandarijn & rozemarijn

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 45 minuten wachttijd45 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Voor de cake

Voor het glazuur

Voor erop

Yvette van Boven: "Weer zo’n plaatje voor op de theetafel. Ik maak deze cake eigenlijk vrij regelmatig. Alles combineert goed en ik hou erg van kruiden als rozemarijn in een zoet baksel. Tijm zou ook nog kunnen trouwens. Probeer maar eens."

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 170 ℃. Vet een springvorm in, knip een stuk bakpapier op de maat van de bodem en vet dat ook in.

  2. Klop in een kom met een mixer de suiker met de olijfolie schuimig. Klop een voor een de eieren erdoor. Meng de rozemarijn en de mandarijnrasp en het -sap erdoor en klop nogmaals goed.

  3. Zeef de bloem, het bakpoeder en zout erboven en spatel dat door het beslag.

  4. Giet het in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 45 minuten mooi gaar. Hij moet terugspringen wanneer u er licht met een vinger op drukt.

  5. Laat de cake zo’n 5 minuten afkoelen en verwijder dan voorzichtig de vorm.

  6. Laat hem dan helemaal afkoelen.

  7. Roer voor het glazuur in een kom de poedersuiker door het mandarijnsap tot het zo dik is als magere yoghurt. Giet het over de cake en versier de bovenkant verder met gedroogde schijfjes citrus en takjes rozemarijn.

  8. Laat de cake nu zeker 1 uur drogen voor u hem aansnijdt.

Zelf citrus drogen? Verwarm dan de oven voor op de laagste stand. Snijd het citrusfruit in schijven van een ½ centimeter dik. Verdeel ze in een enkele laag op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat ze een hele nacht in de oven drogen, steek daarbij een pollepel tussen de deur zodat het vocht eruit kan. Ze moeten kurkdroog zijn, anders gaan ze op den duur schimmelen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Home Baked

€ 34,99
Home Baked