Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
kleefkruidtaartje

Kleefkruidtaartje

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

vulling

Yvette van Boven: "Dit is een hartig taartje dat ik maakte met de helft van het hartige taartdeeg, ik maakte er dus twee. Op de foto ziet u er maar een, maar even zodat u snapt dat de maat van de blaadjes dus klein zijn. Gebruik jong kleefkruid, als de stengels wat ouder zijn worden ze draderig, niet echt lekker. Ze groeien vaak bij bossen tegelijk, dus u heeft zo een hele berg bij elkaar. Het is een oersimpel recept, zoals zovelen in dit boek, ik daag u uit om er aan toe te voegen waar u zin in heeft. Maar soms is heel simpel ook heerlijk en proeft u die paar ingrediënten juist extra goed."

Bereiding

  1. Maak de bodem (of bodems) volgens het recept voor hartige taart uit het boek, of gebruik een standaard deeg voor hartige taart.

  2. Maak de vulling als u de bodem blind voorbakt.

  3. Was het kleefkruid en dep het droog in een schone theedoek. Kies een paar mooie plukjes uit voor bovenop het taartje en leg opzij.

  4. Hak de rest grof en doe samen met de room, eieren en geitenkaas in de beker van een blender. Maal een paar keer kort tot het redelijk glad is maar geen shake.

  5. Als de bodem goed is voorgebakken zet u hem op een bakplaatje: als er nog kieren of kleine gaatjes in zitten, dan heeft u kans dat de vulling er makkelijk uitloopt en kunt u gelijk de oven ook schoonmaken. Giet de vulling in de voorgebakken vorm, versier met een paar mooie achtergehouden blaadjes en schuif het taartje heel voorzichtig de oven in.

  6. Bak de taart dan nog ongeveer 20 minuten of tot het midden van de taart net gestold is. Als hij afkoelt zal hij verder opstijven.

  7. Laat de kleefkruidtaart nog wat afkoelen voor u hem aansnijdt, ik vind hem lauwwarm het lekkerst, dan proef je alles beter.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (2 stemmen)

Van Boven in het wild

€ 38,99
Cover Van Boven in het wild