Bereiding

  1. Maak de bodem (of bodems) volgens het recept voor hartige taart uit het boek, of gebruik een standaard deeg voor hartige taart.
  2. Maak de vulling als u de bodem blind voorbakt.
  3. Was het kleefkruid en dep het droog in een schone theedoek. Kies een paar mooie plukjes uit voor bovenop het taartje en leg opzij.
  4. Hak de rest grof en doe samen met de room, eieren en geitenkaas in de beker van een blender. Maal een paar keer kort tot het redelijk glad is maar geen shake.
  5. Als de bodem goed is voorgebakken zet u hem op een bakplaatje: als er nog kieren of kleine gaatjes in zitten, dan heeft u kans dat de vulling er makkelijk uitloopt en kunt u gelijk de oven ook schoonmaken. Giet de vulling in de voorgebakken vorm, versier met een paar mooie achtergehouden blaadjes en schuif het taartje heel voorzichtig de oven in.
  6. Bak de taart dan nog ongeveer 20 minuten of tot het midden van de taart net gestold is. Als hij afkoelt zal hij verder opstijven.
  7. Laat de kleefkruidtaart nog wat afkoelen voor u hem aansnijdt, ik vind hem lauwwarm het lekkerst, dan proef je alles beter.

Dit recept is voor 1 taart van 24 cm doorsnede, of voor 2 kleinere van 12 cm doorsnede.

Van Boven in het wild

Uit het boek

Van Boven in het wild
€38,99