Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Preirollade met groene groenten en ricotta-geitenkaasvulling

Preirollade met groene groenten en ricotta-geitenkaasvulling

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Voor de omelet

Voor de vulling

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en blancheer de prei kort, tot hij net gaar is. Schep de ringen met een schuimspaan uit het water en laat ze in een zeef goed uitlekken. Druk er met de achterkant van de schuimspaan zoveel mogelijk vocht uit. Laat iets afkoelen.

  2. Blancheer in hetzelfde water de haricots verts, de doperwten en als laatste de spinazie. Spoel alles koud af in een zeef en laat goed uitlekken. Hak de haricots verts en de spinazie fijn.

  3. Doe voor de omelet de afgekoelde prei in een keukenmachine en voeg de eidooiers, peper en zout en het bakmeel toe. Zet de machine aan en mix de boel helemaal glad.

  4. Klop de eiwitten stijf in een andere, heel schone kom met een snufje zout en spatel het preimengsel er voorzichtig door. Smeer het beslag uit op de bakplaat met een pannenkoekmes en bak de omelet in het midden van de oven in 12 tot 15 minuten gaar. Laat iets afkoelen.

  5. Klop intussen voor de vulling de ricotta met de geitenkaas glad. Hak de kruiden heel erg fijn en roer ze erdoor, net als de doperwten en de fijngehakte haricots verts en spinazie.

  6. Leg een vel bakpapier op het aanrecht. Stort de omelet erop en pel voorzichtig het bakpapier van de achterkant af. Besmeer de omelet royaal met het ricotta-groentemengsel.

  7. Rol de omelet vervolgens mooi strak op, met behulp van het onderste vel bakpapier. Zoals je dat doet met een rol sushi en een matje zeg maar. Zet de rol ruim 1 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd hem met een dun, scherp mes in plakken.

Per portie: 294 kcal | 16 g koolhydraten | 20 g eiwit | 16 g vet

Receptuur: Yvette van Boven Fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)