Bereiding

1. Leg alle velletjes roomboterbladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven aanrecht en rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek met de dikte van 1 velletje bladerdeeg (2 millimeter).

2. Besmeer het bladerdeeg met de hazelnootchocoladepasta en laat rondom een rand van 1½ centimeter vrij. Bestrooi de hazelnootchocoladepasta met de amandelen en het verkruimelde uitgebakken spek.

3. Rol het bladerdeeg op, zodat u een lange, platte rol met een breedte van ongeveer 6 centimeter voor u heeft liggen. Snijd de rol in de lengte door. Dat gaat het beste met een pizzasnijder, maar met een flink koksmes gaat het ook. Wikkel de ene streng om de andere heen, houd daarbij de snijkant naar boven, zodat de binnenkant met de hazelnootchocoladepasta zichtbaar blijft.

4. Leg de gedraaide stengel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 30 minuten of tot gebruik in de koelkast om goed koud te worden, dan bakt het straks mooier en zakt hij niet in.

5. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei, en bak de krul in 25 tot 30 minuten goudbruin en knapperig. Dien de chocohazelnootkrul met spek warm op.

Home Made Basics

Recept uit het boek

Home Made Basics
€34,99