Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Panna cotta van wilde munt en wilde bloemen met honeycomb

Panna cotta van wilde munt en wilde bloemen met honeycomb

 • Eenvoudig

 • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

 • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Yvette: “Eet honeycomb redelijk snel nadat het is afgekoeld, of in ieder geval binnen 1 dag. Door het vocht in de lucht zal het gauw plakkerig worden en langzaam zacht en taai. Bewaar het in ieder geval in een luchtdichte doos.”

Bereiding

 1. Week voor de panna cotta de gelatine in een kom koud water. Breng in een steelpan de crème fraîche tegen de kook en draai het vuur laag. Voeg de muntblaadjes en de bloemen (hou er een paar mooie achter voor de garnering) toe. Laat de crème fraîche zeker 15 minuten trekken en dan afkoelen. Laat de crème fraîche niet koken. Voeg als het te dik is een piepscheutje water toe.

 2. Haal de pan van het vuur en giet de crème fraîche door een zeef. Druk met de achterkant van een lepel alle crème fraîche uit de bloemen, die kunnen nu weg. Roer de gelatine door de hete crème fraîche tot het is opgelost, laat iets afkoelen.

 3. Klop in een kom de slagroom stijf met de poedersuiker. Roer de crème fraîche door de slagroom en giet het roommengsel in 4 tot 6 kleine conische vormpjes, een espressokopje of verschillende schaaltjes zijn ook mogelijk. Zet ze zeker een halve dag in de koelkast om op te stijven. Panna cotta’s hoeven niet heel erg stijf te worden, juist een beetje lobbig, maar wel zodat ze hun vorm behouden.

 4. Vet voor de honeycomb een ovenschaal van ongeveer 22 bij 33 centimeter in met een dun laagje zonnebloemolie. Giet de suiker met de honing met een drup water (ca. 1 el) in een flinke steelpan. Laat het op middelhoog vuur zachtjes smelten en op lager vuur vervolgens karamelliseren tot een theekleurige siroop.

 5. Draai het vuur uit en voeg in een keer het water met de baking soda toe en klop heel hard met een garde. De karamel zal woest gaan schuimen, dit hoort! Giet de oranje schuimende mix direct in de ingevette ovenschaal en laat het helemaal afkoelen. Niet proberen te proeven, het is bloedheet.

 6. Stort de puddinkjes door de vormpjes heel even onder een warme kraan te houden en een bordje op de onderkant te zetten. Draai het geheel om en laat de panna cotta rustig uit de vormpjes loskomen (of doe zoals ik: serveer ze in het schaaltje waar je
  ze in gemaakt hebt, dat scheelt een hoop gedoe).

 7. Dien op, versierd met wat achtergehouden munt en bloemen, overgoten door honing. Breek de afgekoelde honeycomb in brokken en verkruimel het over de panna cotta’s.

Receptuur: Yvette van Boven Fotografie: Oof Verschuren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Van Boven in het wild

€ 38,99
Cover Van Boven in het wild