Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Yotam Ottolenghi & Noor Murad

Goed nieuws: Ottolenghi onthult nieuw kookboek ‘Comfort’

Advertentie

Ben jij ook zo gek op de geweldige gerechten van Ottolenghi? Goed nieuws! Dit najaar verschijnt een nieuw kookboek van de Israëlisch-Britse chef. Wij vertellen je alles over zijn nieuwste boek ‘Comfort‘.

Nieuw kookboek Ottolenghi: ‘Comfort’

Vraag iemand naar zijn favoriete chef en menigeen zal direct met ‘Ottolenghi’ antwoorden. Niet zonder reden, want de Israëlisch-Britse chef produceert samen met zijn team de meest geweldige recepten én ook kookboeken. Kun jij hier geen genoeg van krijgen? Goed nieuws, want er verschijnt een nieuw kookboek van Ottolenghi!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nieuw kookboek Ottolenghi

Dit najaar verschijnt het nieuwe boek van Ottolenghi: ‘Comfort‘. Een meeslepende verzameling van meer dan honderd recepten doordrenkt met verhalen over zijn jeugd en thuis. Het is Ottolenghi’s meest persoonlijke werk sinds ‘Jerusalem‘.  Met verhalen over zijn jeugd en zo’n 200 afbeeldingen is een sfeervolle viering van eten en thuis – van de connecties die we maken tijdens het koken en die we doorgeven van generatie op generatie.

Ottolenghi Comfort

Zijn nieuwste boek richt zich op comfortfood in Ottolenghi-style, waar klassieke gerechten opnieuw worden uitgevonden met Yotams unieke benadering. Wie bij comfortfood dacht aan pizza en lasagne, richt Ottolenghi zich tot eten met een culinaire ‘think again’. Van gekarameliseerde uien orecchiette met hazelnoot en crispy salie tot ‘cheesy bread soup’ met savooiekool en cavolo nero – Ottolenghi laat zien dat comfortfood een kunst op zich is.

‘Comfort’ zal te koop zijn in alle winkels en ook online vanaf 5 september 2024. Wil jij er zeker van zijn dat je ‘m als eerste ontvangt? Reserveer het boek dan nu alvast:

Uit het boek

Comfort

€ 33,99
Cover voor Comfort

Uniek event in Amsterdam

Maar het goede nieuws voor de échte Ottolenghi-fans moet nog komen. Tere van zijn langverwachte boek trekt Yotam eind 2024 de wereld over voor ‘The Comfort Tour’, en hij komt ook naar Amsterdam! Op 12 november 2024 zal hij niet alleen het publiek niet voorzien van kooktips op Ottolenghi-niveau, maar vertelt hij ook verhalen over zijn jeugd, reizen en thuis en neemt hij het publiek mee door zijn persoonlijke reis aan ervaringen die hij vertaalde in zijn recepten in Comfort. Wil jij dat niet missen? Tickets voor ‘Yotam Ottolenghi: The Comfort Tour’ zijn al verkrijgbaar op deze website!

Recepten van Ottolenghi

Voor wie niet kan wachten tot het najaar, hebben wij onze favoriete recepten van Ottolenghi verzameld. Van gegrilde courgettes tot gevulde auberginerolletjes, maar ook onweerstaanbare pecantruffels; stuk voor stuk zijn de recepten van Ottolenghi om je vingers bij af te likken.

Gegrilde courgettes met warme yoghurt en saffraanboter

Gegrilde courgettes met warme yoghurt en saffraanboter

Dit recept is geïnspireerd op kousa b’laban, een Levantijns gerecht van gevulde minicourgettes die in yoghurt worden gekookt. Ottolenghi geeft als tip dat je de zijdezachte saus voor van alles kunt gebruiken. Het smaakt heerlijk met courgettes maar ook met andere gegrilde groenten, vet vlees of zelfs als saus bij pasta.

Naar het recept
Recepten van Ottolenghi

Gevulde auberginerolletjes in kokos-dal met kerrie

Dit is een van de wat uitdagendere recepten van Ottolenghi, maar laat dat je niet afschrikken. Het resultaat is namelijk geweldig, deze gevulde auberginerolletjes hebben ontzettend diepe smaken. Yotam Ottolenghi adviseert: “Deze gevulde auberginerolletjes zijn extra lekker met wat rijst erbij.”

Naar het recept
pecantruffels

Pecantruffels met prosecco van Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi vertelt: “De truffels met chocolade bedekken is een rommelig karweitje, maar het is de moeite waard.” Dit recept van Ottolenghi is misschien wel ons favoriete dessert, zeker als je er ook nog eens een glas prosecco bij serveert. Proost!

Naar het recept

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!