Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Ottolenghi team comfort

COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi

Profielfoto van JulieJulie van den Berg

Advertentie

Eindelijk is het zover: het nieuwe kookboek ‘Comfort’ van Yotam Ottolenghi is vanaf vandaag verkrijgbaar! Wij konden natuurlijk ons geluk niet op toen bekend werd dat deze draait om comfort food met gerechten die je doen denken aan je jeugd, mooie herinneringen geven of waar je nu echt behoefte aan hebt na een lange dag. Wat wil je nog meer?

Nieuw kookboek Ottolenghi

Het is geen geheim dat wij groot fan zijn van deze Israëlische-Britse chef. Dankzij hem zijn we groenten meer gaan waarderen en weten we dat je hier altijd iets lekkers mee op tafel kunt zetten. In het nieuwe kookboek van Ottolenghi draait het voornamelijk om het fijne gevoel van thuis en de viering van eten. Combineer dit met zijn persoonlijke verhalen en die van zijn mede-chefs, en je creëert een prachtig exemplaar met genot en emotie.

Comfort is een boek dat vol staat met smaakvolle recepten die voor elke thuiskok te bereiden zijn. Niet te gecompliceerd, wel heel erg lekker. “Gemak, nostalgie, genot, eten dat voedt en troost: over het begrip comfortfood worden we het tamelijk makkelijk eens. Maar wat lastiger te achterhalen is, is van welke gerechten we geen genoeg kunnen krijgen. Wat de een comfortfood vindt, vindt de ander misschien wel heel uitdagend. Het is ontzettend persoonlijk, ontzettend verbonden met thuis, met familie en met herinneringen”, aldus Yotam.

Benieuwd naar zijn unieke twist op meer dan 100 klassiekers? Bestel het nieuwe kookboek van Ottolenghi hieronder en ontdek het zelf:

€ 33,99

Bestel het nieuwste boek van Ottolenghi:

comfort ottolenghi

The Comfort Tour

Naast het nieuwe kookboek, hebben we nog meer leuk nieuws! Ottolenghi zal namelijk op 12 november 2024 al zijn fans meenemen in zijn persoonlijke reis naar het maken van Comfort. Hij deelt hier al zijn unieke ervaringen, persoonlijke verhalen over zijn jeugd, reizen en familie en geeft de beste kooktips. Wil je hier graag bij zijn? Koop dan je tickets voor de ‘Yotam Ottolenghi: The Comfort Tour’ op deze website!

Recepten van Ottolenghi

Nu al zin om recepten van Ottolenghi te maken? Dat snappen we. We geven je alvast wat tips, zodat je met nog meer plezier kunt uitkijken naar zijn nieuwe boek!

Garnalen in kokosbouillon met gebakken smaakgevers

Garnalen in kokosbouillon met gebakken smaakgevers

Yotam: “Dit gerecht is geïnspireerd op Zuidoost-Aziatische smaken en draait om het opbouwen van een volle, diepe smaak, waarbij garnalenschalen zorgen voor een rijke, pittige bouillon. Voel u vrij om andere schaal- en schelpdieren of vis te gebruiken en ze direct in de bouillon te koken. Serveer dit gerecht met de geurige kokosrijst of simpelweg jasmijn- of bruine rijst.”

Naar het recept
Ottolenghi Test Kitchen - Extra lekker: bladgroenten met krokante knoflook

Bladgroenten met krokante knoflook

Noor: “‘Serveer er een bladgroente bij’ is een veel gebruikte serveersuggestie in de geschiedenis van de Ottolenghi-boeken, en zo is dit gerecht ‘het groente bijgerecht’ dat u simpelweg aan maaltijden in het weekend kunt toevoegen: zo op zich al erg lekker, maar eenvoudig genoeg om niet al te zeer af te leiden van het hoofdgerecht. U kunt de snijbiet ook door andere bladgroenten vervangen, bijvoorbeeld spinazie, boerenkool of andere kool.”

Naar het recept
Gekonfijte tandoorikikkererwten

Gekonfijte tandoorikikkererwten

Yotam: “Deze kikkererwten genieten om vele redenen grote bekendheid op Instagram. De eerste reden is dat het gerecht heel simpel is en daardoor ook heel aantrekkelijk: doe alles in een pan, zet deze in de oven en laat hem dan over aan zijn eigen lot (en dat van jezelf). De tweede reden is dat de kikkererwten door het heel langzaam te laten garen in de olie zonder extra vloeistof superzacht worden, en alle aroma’s de kans krijgen om hun smaken aan de olie af te geven. Tot slot kan dit gerecht heel goed van tevoren gemaakt en later geserveerd worden; hoe langer het staat, des te lekkerder het wordt. Vervang de Griekse yoghurt door een zuivelvrij alternatief voor een complete vegan maaltijd, en serveer er rijst bij.”

Naar het recept

Meer Ottolenghi?

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!