Ottolenghi recepten

Ben jij net zoals wij ook zo gek op de gerechten van Ottolenghi? Dan is dit het menu voor jou! We verzamelden namelijk onze favoriete recepten van de bekende Israëlisch-Britse chef en brachten deze samen tot het weekendmenu van je dromen. Wat denk je bijvoorbeeld van gekonfijte tandoorikikkererwten vooraf? Als hoofdgerecht smaakvolle garnalen in kokosbouillon en pecantruffels na? Stuk voor stuk heerlijke recepten van Ottolenghi.

Elke week recepten voor in het weekend ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Het voorgerecht van dit menu bestaat uit gekonfijte tandoorikikkererwten. Volgens Yotam Ottolenghi genieten deze kikkererwten om vele redenen grote bekendheid op Instagram. Zo is het gerecht heel makkelijk te maken. Je stopt alle ingrediënten simpelweg in en pan en laat de oven de rest van het werk doen. Omdat je de peulvruchten langzaam laat garen worden ze boterzacht en krijgen alle aroma’s de kans om hun smaken af te geven. Daarbij kan dit gerecht heel goed van tevoren gemaakt en later geserveerd worden; hoe langer het staat, des te lekkerder het wordt. Vervang de Griekse yoghurt door een zuivelvrij alternatief voor een complete vegan maaltijd, en serveer er rijst bij.

> naar het recept: gekonfijte tandoorikikkererwten

Recepten van Ottolenghi: gekonfijte tandoorikikkererwten

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht van dit menu is geïnspireerd op Zuidoost-Aziatische smaken. In dit recept draait het om het opbouwen van een volle, diepe smaak, waarbij garnalenschalen zorgen voor een rijke, pittige bouillon. Niet gek op garnalen? Voel je vrij om andere schaal- en schelpdieren of vis te gebruiken en ze direct in de bouillon te koken. Serveer het gerecht ten slotte met de geurige kokosrijst of simpelweg jasmijn- of bruine rijst.

> naar het recept: garnalen in kokosbouillon met gebakken smaakgevers

Garnalen in kokosbouillon met gebakken smaakgevers

Nagerecht

Dit recept van Ottolenghi is misschien wel ons favoriete dessert, zeker als je er ook nog eens een glas prosecco bij serveert! Volgens Yotam Ottolenghi is de het bedekken van de truffels met chocolade een rommelig karweitje. Laat je daardoor niet weerhouden want dit nagerecht is meer dan de moeite waard.

> naar het recept: pecantruffels met prosecco

pecantruffels

Lees ook: 7x onze favoriete recepten van Ottolenghi