Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Garnalen in kokosbouillon met gebakken smaakgevers

Waanzinnig weekendmenu: Ottolenghi recepten

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nou voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu vol met recepten van Ottolenghi maak je gegarandeerd indruk.

Ottolenghi recepten

Ben jij net zoals wij ook zo gek op de gerechten van Ottolenghi? Dan is dit het menu voor jou! We verzamelden namelijk onze favoriete recepten van de bekende Israëlisch-Britse chef en brachten deze samen tot het weekendmenu van je dromen. Wat denk je bijvoorbeeld van gekonfijte tandoorikikkererwten vooraf? Als hoofdgerecht smaakvolle garnalen in kokosbouillon en pecantruffels na? Stuk voor stuk heerlijke recepten van Ottolenghi.

Elke week recepten voor in het weekend ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Gekonfijte tandoorikikkererwten

Gekonfijte tandoorikikkererwten

Het voorgerecht van dit menu bestaat uit gekonfijte tandoorikikkererwten. Volgens Yotam Ottolenghi genieten deze kikkererwten om vele redenen grote bekendheid op Instagram. Zo is het gerecht heel makkelijk te maken. Je stopt alle ingrediënten simpelweg in en pan en laat de oven de rest van het werk doen. Omdat je de peulvruchten langzaam laat garen worden ze boterzacht en krijgen alle aroma’s de kans om hun smaken af te geven. Daarbij kan dit gerecht heel goed van tevoren gemaakt en later geserveerd worden; hoe langer het staat, des te lekkerder het wordt. Vervang de Griekse yoghurt door een zuivelvrij alternatief voor een complete vegan maaltijd, en serveer er rijst bij.

Naar het recept

Hoofdgerecht

Garnalen in kokosbouillon met gebakken smaakgevers

Garnalen in kokosbouillon met gebakken smaakgevers

Het hoofdgerecht van dit menu is geïnspireerd op Zuidoost-Aziatische smaken. In dit recept draait het om het opbouwen van een volle, diepe smaak, waarbij garnalenschalen zorgen voor een rijke, pittige bouillon. Niet gek op garnalen? Voel je vrij om andere schaal- en schelpdieren of vis te gebruiken en ze direct in de bouillon te koken. Serveer het gerecht ten slotte met de geurige kokosrijst of simpelweg jasmijn- of bruine rijst.

Naar het recept

Nagerecht

pecantruffels

Pecantruffels met prosecco van Yotam Ottolenghi

Dit recept van Ottolenghi is misschien wel ons favoriete dessert, zeker als je er ook nog eens een glas prosecco bij serveert! Volgens Yotam Ottolenghi is de het bedekken van de truffels met chocolade een rommelig karweitje. Laat je daardoor niet weerhouden want dit nagerecht is meer dan de moeite waard.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!